Учители масово напускат Математическата

Вече са шестима, новата директорка Веселина Карапеева ще търси титуляр по история за четвърти път

Пореден учител напусна Математическата гимназия, след като в последния месец работата му предизвика противоречиви настроения в училището. От една страна са недоволните от това как Румен Иванов преподава история. Те го обвиняват, че не използва достатъчно модерни методи и залита твърде към темата за Османската империя. От другата страна са поддръжниците му - повече от 100 деца събраха подписка в негова защита и я внесоха в Регионалното управление по образование. В крайна сметка Румен Иванов сам е подал оставка. 

Той е поредният учител, който напуска екипа за последната година, след като дългогодишният директор Ивайло Старибратов се оттегли, а конкурсът за мястото му бе спечелен от Веселина Карапеева.

Още с напускането на Старибратов си тръгна учителят по история Борис Михайлов, който беше и зам.-директор по въвеждането на иновации. Назначеният на негово място учител по история Илия Георгиев се задържа за кратко, а сега си тръгва и приемникът му Румен Иванов. В екипа вече не са Петър Спасов - преподавател по немски и български, Атанас Атанасов - по английски, Ганка Петрова - по предприемачество.

Текучеството предизвиква противоречиви коментари. За някои е знак за лошо управление. Борис Михайлов обаче заяви пред "Марица", че Карапеева е много добър специалист и толерантен човек и ако е знаел изхода на конкурса, вероятно е нямало да напусне. Самата директорка уточни, че Атанасов е в неплатен отпуск, а Илия Георгиев напуснал по лични причини и поради трудностите с пътуването си от Асеновград. И увери, че това е нормална динамика в системата.

Подробности за напусналия учител по математика Румен Иванов, чиято книга е в Харвард - четете малко по-късно!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
цирк

цирк

27.06.2019 | 06:09

Другият учител, който напусна е Петър Спасов по български и немски език. Над 10 години работи в училището и е отличен специалист. Принудиха го да напусне. Не издържа на психическия тормоз. Напусна на 10 юни и оформи годишните оценки на класовете. А, какво са правили децата в часовете до края на месеца??? Родителите спят....

Отговори
5 1
Баща

Баща

26.06.2019 | 22:48

Детето ми учи в МГ и искам да кажа,че екипът от учители е изключително добре подбран,но откакто г-жа Карапеева е на поста си броят на напускащите преподаватели все повече се увеличава, ако се направи равносметка за месец юни напускат двама, това не подбужда ли до въпроса, че въпросната директорка ги принуждава да напускат, тук идва и момента да попитаме защо децата ни трябва да са жертва на болната амбиция на г-жа Карапеева. Нима ние всички не сме си изпратили децата в МГ с целта да получат добро образование, а сега идва директорка, която съсипва всичко направено от г-н Старибратов. Дано някой да обърне внимание на факта, че елитна гимназия постепенно се срива.

Отговори
9 4
Независим

Независим

26.06.2019 | 11:13

Платени жълти статии - хубаво. Но защо точно за това училище се пишат тези статии. Явно нещо се случва там и това че се дава гласност на проблемите на някой не му харесва.

Отговори
4 2
Здравчева

Здравчева

26.06.2019 | 06:53

Докъде могат да се бъркат в работата на училищата родители и ученици? Там където няма норма, става това.

Отговори
5 3
Истина

Истина

25.06.2019 | 21:50

Не сваляйте коментарите, които не отговарят на жълтата Ви статия. Не е приятно да Ви плюят нали?

Отговори
3 0
Истина

Истина

25.06.2019 | 21:42

Лесно е да публикуваш жълтини. Истинските професионалисти публикуват не "новини- сензации", а проверени факти. МГ е емблема, Образцова гимназия. Факт е, че в МГ има стандарт на обучение. Но винаги ще има хора, които ще петнят името на гимназията. Добре, че са малцинство..... А разни там, платени публикацийки са от ден до пладне.

Отговори
8 3
Майка

Майка

25.06.2019 | 20:24

Тревожно е, когато ние, родителите, започваме да делим децата на “българчета” и “небългарчета” . Учителят си тръгва, но децата остават и ако не ги възпитаваме в толерантност сега, ги обричаме да са аутсайдери в един малък свят утре.

Отговори
2 2
някой

някой

25.06.2019 | 20:09

Къде отиде Спасов?

Отговори
6 1
ученик

ученик

25.06.2019 | 20:06

Най ми е гадно за Спасов

Отговори
5 1
?

?

25.06.2019 | 20:03

За Спасов ми е най-тъпо, къде ли е отишъл...

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?