Училище без салон стигна финалите на републиканското

Да стигнеш на финалите на ученическите игри по баскетбол, без да имаш дори физкултурен салон, си е голямо постижение. За учителя по философия в Професионална гимназия по туризъм „Асен Златаров” Иван Ананиев и неговите възпитаници обаче явно няма невъзможни неща. След като преди време направи непобедим тим по дебати в профилираната гимназия, а после изведе свой възпитаник до номер 1 на олимпиадата по "Гражданско общество", сега учителят по призвание заедно със своя колега с профил "Физическо възпитание" Цветан Златански жъне успехи под баскетболните кошове.

 От любов към спорта и отговорност към младите хора вече 16 години той тренира тима на бившия ТОХ, който някога не се отличаваше с големи постижения на ученическите игри. Сега двете селекции при момчетата /8.-10. клас и 11.-12 .клас/ са страшилище за съперниците си. Така, без да имат каквато и да било база, момчетата и двамата им ръководители ще представят Пловдив във финалите на ученическите игри във Варна от 6 до 10 юни.

Серията от успехи на "малкия" тим започна на градското първенство, където станаха победители след успех на финала срещу Руската гимназия. После на Областното момчетата на Ананиев и Златански се справиха без проблеми с конкуренцията, за да стигнат до финалния етап в морската столица, където ще са сред най-добрите 10 в тази възрастова група в България. При по-големите тимът на ПГТ "Асен Златаров" детронира в градската надпревара абонираните за титлата в предишните години младежи от Английската гимназия.

„Ние сме уникално училище. Нямаме база, но имаме дух. Затова сме с два отбора на финалите. Преди републиканското няма къде да тренираме. Затова моля приятели да уредим някаква зала, за да проведем няколко занимания. Аз не съм идеалист, даже ми е жал за особено наивните. Но на мен това ми е работата.

Всеки учител трябва да прави нещо подобно. Да търси и да намира най-доброто решение. Много хора се отказват, защото е трудно. Жертваш си времето, но трудът си заслужава. Защото какво е учител без кауза”, пита Иван Ананиев.

Преподавателят дава мило и драго възпитаниците му да са на баскетболната площадка. Преди няколко дни с личния си Голф 3 отишъл до село Рогош да вземе двама от основните си играчи - братята Петър и Стоян Итови, за да поиграят на Младежкия център до Гребната с доброволци.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?