Ученици показват на света Карлово в електронни презентации

ПГ „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ обяви конкурс за средношколци, посветен на юбилеите на двамата дарители

Карловската професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”  оправи предизвикателство към средношколците  от града и страната, като обяви конкрус, посветен на славен юбилей. Тази година се навършват 200 години от рождението на Евлоги Георгиев и 195 години от рождението на брат му Христо Георгиев.Така учители и ученици от  едно от най-дълголетните  училилища в региона се включва в националното честване на юбилеите на най-големите български дарители .  Конкурсът, който училището обяви за средношколци е  за електронна презентация на тема „Нека разкажем на света за Карлово – любима туристическа дестинация”

     Участниците трябва да представят по атрактивен начин природните и исторически забележителности на Карлово. Презентациите, класирани на първите три места, получават правото да бъдат ползвани в представителни материали на Община Карлово, Туристическо дружество „Васил Левски” и професионалната гимназия, носеща името на братята Георгиеви. Право на участие имат деца, родени след 2004 година. Срок на представяне в електронен вариант: до 14 юни 2019 година /петък/ в ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”. Всеки участник има право лично да представи работата си пред комисията на 15.04.2019 г. от 10:00 ч. в Конферентната зала на училището.

Учениците могат да се изяват в още едни конкурс. Той е за изработване на лагерна количка и състезание с изработените колички, което ще се проведе на 15.06.2019г. /събота/ от 10:00ч. в двора на ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви”

      Право на участие имат деца, родени след 2004 година. Записване за участие: до 14.06.2019 година. Представяне на моделите: на 15.06.2019 г. /в деня на състезанието/.

   По време на състезанието ПГ „ЕВлоги и Христо Георгиеви“ организира дарителска кампания за набиране на средства с цел възстановяване вилата на двамата родолюбци - братята Евлогий и Христо Георгиеви.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?