Ученички от "Ана Май" гримират Мис Франция

Пловдив посреща най-големия франкофонски фестивал на Балканите

Новото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ - Пловдив 2019" ще доведе в града актуалната Мис Франция Вамалама Чавес и топ дизайнера Пенг Сенпинта. Събитието започва с грандиозно шоу в Дома на културата на 28 юни от 19.30 часа. Фестивалът ще продължи още два дни и ще завърши в хотел „Ландмарк” в неделя. Това е най-голямото музикално събитие на Балканите, посветено на френския шансон. Провежда за 16-и път под тепетата, както и на още няколко знакови места в Европа.

 


Откриването в „Борис Христов” започва с шоуто „Висша мода и шансони”, в което участва именитият Пенг Сенпинта. Той ще създаде пред очите на публиката висша мода - тоалет директно по тялото на екзотичната красавица с таитянска кръв Вамалама Чавес. Нейният грим ще бъде направен от ученици от професионалната гимназия „Ана Май”. Зад кулисите ще се трудят и 40 доброволци от ЕГ „Иван Вазов”.

 


С новия тоалет на Ваймалама Чавес ще може веднага да дефилира на сцената. На откриването ще се представят и всички досегашни лауреати на фестивала, както и новите участници. Този път няма да има конкурсна програма и няма да бъдат раздавани награди.

 


Сред звездните имена е Ивана Муцкова, която ще се надпява с близнаците  Джес и Уесли (Jesse и  Wesley), които са сензация във Франция. На сцената на Дома на културата ще пее и дуото KsANa - Клавдия Китанова (вокал, перкусии) и Антон Яначков (китара). Те ще изпълнят произведения с български фолклорни мотиви.  

 


Другите участници са бившите лауреати на фестивала Нели Солакова, Марина Спасова, Надежда Димова и Любомира Бекирова. Към националните финалисти ще се присъедини и малката Сесил Алпер от Търговище.

 


Звезда на втората вечер от фестивала е талантливата украинка Олга Василенко. Тя ще пее песни на Едит Пиаф. В този концерт участват и солистите от балет ART DANCE, Христина Маврева и Иван Христов с хореограф и режисьор Нина Козина. Всички концерти от „Златен ключ - Пловдив 2019" са безплатни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
това на снимката

това на снимката

27.06.2019 | 21:04

френската софи маринова ли е?

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?