Учени със сензационно изследване на езерото Лох Нес

Рано е за заключения, но митът засега ще продължава да е жив, казва шефът на експедицията Нийл Гомел

Група учени от новозеландския университет в Отаго проведе широкомащабно проучване на известното шотландско езеро Лох Нес, за да разкрие истината за съществуването на чудовище в него или да разсее мита за Неси. 

Екипът, ръководен от професор Нийл Гомел, използва най-модерното оборудване и най-новите технологии за идентифициране на животни по следи от ДНК, които оставят във водата под формата на малки остатъци от кожа, изпражнения, люспи, кожа, урина и т.н., пише Блиц. След като събра многобройни проби, всичко това „богатство” беше подложено на най-внимателна обработка и анализ. Това казва самият професор Нийл Гомел: Работата беше колосална, особено след като се оказа, че каталогизирането на широк спектър от бактерии и микроорганизми отне много повече време, отколкото смятахме първоначално.

Дори и сега е твърде рано да се говори за окончателни заключения, но вече мога да заявя, че митът за Неси вероятно ще продължи да живее. В същото време, както журналистите изясняват от думите на други учени от този екип, все още не е известно какво точно означава изявлението на професора: дали има предвид истински палеозозавър, някак чудно оцелял, или периодично появяващ се в езерото, да речем, от паралелен свят, дали това е уникално, макар и реално, езерно чудовище, или пък сом или есетра с необичайно голям размер.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пунта Мара

Пунта Мара

06.06.2019 | 12:42

Той митът ще продължава да живее, щото носи много мангизи. Ами, абдали...вземете да го източите веднъж езерото и да видите има ли чудовище или няма. А водата може да я продадете на Соди Арабия.

Отговори
3 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?