Търсят строител за пътя Пловдив - Асеновград, дават 15 млн.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжната процедура за изработване на технически проект и строителство на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. Индикативната стойност на поръчката е 15, 5 млн. лв. без ДДС, а проектът ще се финансира от бюджета на Агенцията.

Трасето е основната връзка с летище „Пловдив“ и индустриалния район край областния град. Реконструкцията на отсечката ще осигури бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия"..

През 2017 г. започна реконструкцията на 10-километров участък от пътната артерия, с което отсечката се разшири до автомагистрален габарит. През следващата година общините Куклен, Родопи и Асеновград предоставиха изготвени идейни проекти за изграждането на локални платна по пътя.

Със средства от републиканския бюджет на пътната артерия ще се изгради и кръгово кръстовище, което ще замени съществуващото такова на входа на Пловдив при пресичането с Околовръстния път. Целта е да се осигури безконфликтно и по-бързо включване на пътуващите от матистралана към Асеновград и Смолян.

През миналата година АПИ проведе обществена поръчка за изпълнител на кръговото кръстовище и има подписан договор, но стартирането на строителните работи в момента е блокирано от жалби, свързани с отчуждаване на засегнатите имоти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?