Подай сигнал

Търсят строител за нова забавачка на бул. "Ал. Стамболийски"

Детската градина трябва да се издигне на празния терен до Онкото

Пловдив

от Валентина Йеремиева 492 прегледа 0

Търсят строител за нова забавачка на бул. "Ал. Стамболийски"

Търг за строеж на детска градина на бул. "Александър Стамболийски" обяви Община Пловдив след 7-месечно протакване. Строителното разрешение е в сила от декември 2018 г. "Процедурата за обществена поръчка досега можеше да бъде проведена и строежът да започне още в ранна пролет", коментира вчера кметът на "Южен" Борислав Инчев, който от началото на мандата настоява за ново детско заведение в "Южен" заради голям дефицит на свободни места. От Община Пловдив не са дадени правомощия на районния кмет да организира търга и да сключи договор със строителна фирма.

Поръчката е на стойност 3 875 000 лева без ДДС. Забавачката ще се изгражда върху празния терен до Онкодиспансера по проект, одобрен през миналата година. Сградата ще е монолитна, на две нива, с топлоизолация. Предвижда се озеленяване на двора, две чешми, четири къта с гумирана настилка, детски катерушки и четири пясъчника. Забавачката ще е с капацитет от 200 деца, разпределени в осем групи от по 25 деца.

Едно от изискванията към кандидатите на търга е през последните три години да са реализирали минимален общ оборот при строителство на сходни сгради в размер на 7.7 млн. лева, тоест двойно по-голям от стойността на поръчката. Общината поставят също така условие кандидатите да са изпълнили минимум 1 строеж или основен ремонт на сграда за обществено
обслужване с разгъната застроена площ минимум 2200 кв. м, която включва изграждане и на плувен басейн.

Една от фирмите, която отговаря на тези условия, е ГБС - Пловдив. По договор с Община Пловдив тази компания е построила ДГ "Котаракът в чизми" в същия район "Южен". Новата градина на бул. "Александър Стамблолийски" ще бъде подобна.

Коментари