Подай сигнал

Търсят шеф на Инсинератора без претенции за специалност

Кандидатите трябва да са магистри в произволна сфера с 5 г. стаж

Власт

от Ваня ДРАГАНОВА 1987 прегледа 0

Търсят шеф на Инсинератора без претенции за специалност

Община Пловдив обяви конкурс за шеф на Инсинератора, без да предяви каквито и да било претенции към образованието на кандидатите. Единственото изискване към тях е да имат образователна степен „магистър” и 5 години стаж по специалността, но сфера, в която би трябвало да е придобита степента, не е посочена.

Инсинераторът, който е пещ за изгаряне на болнични отпадъци, се изгражда от 2007 г., но до момента не е заработил, защото не е довършен. За да се случи това, през юни 2017-а беше създадено нарочно търговско дружество „Инсинератор Пловдив”.

Негов пръв управител беше някогашният общински съветник Никола Папазов. През октомври той подаде оставка и на негово място без никакви дебати за временен шеф беше избран зам.-директорът на „Паркове и градини” Дончо Кацарев.

Сега от претендентите за управител на постоянно място се иска концепция за развитие на бъдещата пещ в следващите 3 години. Конкурсът ще се проведе на 27 февруари, а председател на комисията, която ще пресява кандидатите, ще бъде зам.-кметът Розалин Петков.

Общината се готви да прехвърли и вече построените вече сгради на търговското дружество „Инсинератор”. Проектът е съвместен между общината, държавата и швейцарското правителство и до момента в него са вложени около 15 млн. лв. С друг конкурс ще се търси и нов шеф на Кожно-венерическия диспансер, който е с временен управител от лятото на 2015 г.

Коментари