Майстор Ерджан от Бурса приготвя джигер в Браниполе Топ готвач от Бурса се пресели в Браниполе. От два месеца Ерджан Шентюрк живее под наем в селото и готви автентични турски манджи в малък ре...
Внукът на Кюфтеджи Ахмед кара розов "Москвич 412" и върти ресторант Турският инженер Еляс Кавуранлар живее вече 26 години в Пловдив. Дядо му и баща му били майстори на пържения одрински дроб. Искал да работи ...
Ритуална вечеря ифтар събира етносите на една маса Свещеният месец Рамазан започва днес за мюсюлманите. След последната нощна молитва терифи тази сутрин се поставя началото на постите за посл...
Турската общност кани с тарнак и чиг кюфте на етно панаира Освен известният одрински джигер, който обра овациите на всички на откриването на първото издание на Панаира на кулинарното изкуство “Етно к...
Маестро Марко Лукиари открива Панаира на кулинарното изкуство Младият и изключително чаровен шеф Марко Лукиари ще открие Панаира на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела” 2018. Едно от най-очаквани...
"Женско царство" зад решетките: Мустакати затворници нахлузиха роклите В женско царство се превърна Пловдивският затвор вчера за един час. Десетина лишени от свобода изиграха едноименната пиеса на Ст. Л. Костов ...
На шопинг в Одрин - от пилци до "Прада" по сергиите Казват, че ако не си ял тава джигер и не си влязъл в Селимие джамия, значи не си бил в Одрин. Десетки пловдивчани всяка събота пътуват до на...
КУЛТУРОЛОГИЧЕН СПОР: Шкембе чорба, или шкембе чорбасъ Шкембе чорбата - супата, която българинът е превърнал в национална традиция, е едно от ястията с най-колоритна история. Ако попиташ старите...