На 7 март предстои избор на нов ректор на Аграрен университет- Пловдив Двама са кандидатите за ректор на Аграрен университет- Пловдив, след като мандатът на настоящия проф. д-р Христина Янчева изтече и тя няма п...
Аграрен университет-Пловдив взе участие на конференция на високо равнище EIT Food "Бъдещето на храните" в Брюксел На 26 октомври в Брюксел бе проведена конференция на високо равнище на EIT Food "Бъдещето на храните" (https://futureoffood.eitfood.eu/...
Аграрен университет - Пловдив и Европейската комисия дадоха старт на Регионалните иновационни долини за биоикономика и хранителни системи Генерална дирекция "Изследвания и иновации" на Европейската комисия и Аграрен университет-Пловдив, в тясно сътрудничество с Инициативат...
"Иновации в агро-хранителния сектор" с делегация от EIT Food в Аграрен университет- Пловдив Делегацията, водена от изпълнителния директор на EIT Food д-р Анди Зинга, се срещна със студентската и преподавателската общност, представит...
Отворени за кандидатстване програми на EIT FOOD за финансиране и обучение на предприемачи в агрохранителния сектор Open Innovation CallНова възможност на EIT Food за финансиране до 750 000 евро за иновационен проект в хранително-вкусовия с...
В Пловдив: Еврокомисарят Мария Габриел представи "университетът на бъдещето" Стартира работата за единна европейска диплома за висше образование. ЕК обмисля и общ европейски знак за образователна степен и за статут на...
Аграрен университет - Пловдив инициира създаването на регионален хъб за биоикономика Втора среща на бъдещия регионален хъб за биоикономика-Пловдив се проведе на 20 януари в Пловдив. Двигател на инициативата е Аграрен универси...
Аграрен университет - Пловдив инициира създаването на регионален хъб за биоикономика-Пловдив На 20.01 се проведе втора среща на бъдещия регионален хъб за биоикономика-Пловдив. Инициатор на инициативата е Аграрен университет- Пловдив,...
EIT Food Хъб България: 2 години развиваме иновациите в агро-хранителния сектор заедно Не само в България, а във всички европейски страни агро-хранителният сектор е изправен пред редица предизвикателства и се нуждае от подкрепа...
EIT Food с четири отворени програми до края на април за младежки стажове и финансиране на стартиращи предприемачи EIT Food - паневропейският консорциум, фокусиран върху предприемачеството и иновациите в хранителния бранш, предлага четири отворени програм...
Над 100 млади учени и студенти в изследователски екипи Аграрен университет-Пловдив, координатор на Националната научна програма (ННП) „Интелигентно растениевъдство“, проведе Първ...
EIT-FOOD Хъб България с Втори информационен ден Аграрният университет – Пловдив, координатор на EIT-FOOD Хъб България, съвместно с Клийнтех България и СУ „Св. Климент Охридски"...
Национална научна програма на МОН „Интелигентно растениевъдство“ 01-03 септември 2021 г., Варна Аграрният университет – Пловдив, координатор на Националната научна програма (ННП) „Интелигентно растениевъдство“ (www.nnp...
Аграрният университет – домакин на информационен ден на EIT-FOOD хъб България На 4 юни 2021 г. в Аграрния университет – Пловдив се проведе Информационен ден на Европейския институт за иновации и технологии (EIT F...
Млада преподавателка от УХТ получи международно признание Главен асистент Рада Динкова от Университета по хранителни технологии бе отличена на международно виртуално събитие. На него бяха пред...