Творци рисуват на тротоара в Капана

На 23 август заедно на ТротоАрта ще рисуват два отбора от по пет участници на открито пред галерия „Едно“ в Капана. Проектът ще продължи повече от 5 часа, а целта му е ентусиастите да създадат творби на тема „Бъдещият Пловдив“. Под ръководството на пловдивските художници Стиляна Георгиева и Тодор Панайотов ще се вихрят най-различни младежи, сред които студенти по архитектура и художници от Художествената академия.

Младите творци, които са на възраст от 18 до 24 години, ще се редуват в часовете от 17 до 22, за да нарисуват съвместната си творба.  Всеки ще разполага с по 20 минути, като след това ще бъде заменен от друг съотборник от „дружината“. За да изградят общата визия на платно с размери 100/100, те ще имат възможност предварително да обсъдят цялостната си идея за творбата. Готовите платна ще могат да бъдат видени до края на октомври в галерия „Едно“.

Освен че могат да наблюдават събитието през цялото време, жителите и гостите на Пловдив ще могат да облекат парченце изкуство с уникалните, ръчно нарисувани специално за събитието тениски.

Проектът #ЗАЕДНОнаТротоАрта акцентира върху работата в екип и приятелството и е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?