Туристи измряха мистериозно в обичан от българите курорт

Туристка от Пенсилвания колабира и умря в същия хотел в Доминиканската република, където пет дни по-рано бе намерена мъртва двойка от Мериленд и със същото състояние, пише New York Post, цитирано от pochivka.blitz.bg. Курортът напоследът е предпочитан и от български туристи.

Психотерапевката Миранда Шауп-Вернер, на 41 г., от Аллентаун, почина пред съпруга си в стаята си в хотел Баия Принсипи в Ла Романа на 25 май, след като си взела питие от минибара.

Миранда Шауп-Вернер

Натаниел Холмс, на 63 г., и Синтия Ан Ден, на 49 г., се регистрирали в ол-инклузивния хотел на същия ден - и само пет дни по-късно също бяха намерени мъртви в стаята си.



Всичките трима души са починали от дихателна недостатъчност, говорител на семейството на Шауп-Вернер нарича случилото се "невъзможно съвпадение".

Семейството на Шауп-Вернер е толкова „обезпокоено” от „смущаващото сходство” между смъртните случаи, че са призовали Държавния департамент на САЩ да разследва.

"Първоначално беше малко объркващо, че има толкова силен паралел ... това веднага предизвика сериозна загриженост за нас", казва Джей Макдоналд, който действа като семеен говорител на съпруга на Шауп-Вернер - Даниел Вернер.

"Те умряха пет дни по-късно, а причината беше  същата, това просто крещи - нещо се случва и искаме да знаем какво е то."

Шауп-Вернер и нейният съпруг бяха на острова да празнуват деветата си годишнина, когато изведнъж жената припаднала след питие.
Изведнъж тя започнала да пищи и паднала на пода. Мъжът й се опитал да направи изкуствено дишане, но не успял да я съживи.

Пристигналите парамедици й били инжекция с адреналин - обикновено той се използва за лечение на тежки алергични реакции.  Според роднина властите "са направили много бегъл поглед към определянето на причината за смъртта."

"Даниел и всички ние изритваме недоверие, ние сме шокирани. Тя беше напълно здрава, всичко изглеждаше добре," настоява Макдоналд.
Държавният департамент на САЩ потвърди трите смъртни случая.

"Американското посолство активно следи разследванията на доминиканските власти за тези трагични смъртни случаи", се казва в изявление за Фокс.

"Ние сме готови да предоставим помощ, ако се наложи."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Умрял турист

Умрял турист

07.06.2019 | 14:11

".............на обичан от българите курорт...".Доминиканска република. "Марица", вие сте идиоти! Пълни идиоти...............

Отговори
7 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?