Трупове на малки котки ужасиха Кършияка СНИМКИ 18+

 

Трупове на малки котки ужасяват пловдивчаните, които живеят в квартал Кършияка. Най-вероятно някой умишлено трови животинките, защото те умират за секунди. Само през уикенда са регистрирани няколко случая на отровени и умрели котки в района на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Васил Левски“. За преживения ужас разказа 35-годишният Християн Христов, който живее на улица „Зайчар“.

Първият сблъсък на Христов с ужасяващата гледка бил в събота, когато се прибирал към дома си. Тогава той видял малка космата топчица да лежи безжизнено на асфалта, потопена в малка локва кръв. Младият мъж веднага се разтревожил за 3-годишното си дете, което не би трябвало да вижда подобни ужасии, най-малко пред дома си.

„В неделя отново се прибирах към вкъщи. Беше около 10 сутринта и всичко изглеждаше нормално. Към 2 следобед се прибра жена ми с детето. Тя веднага сподели, че на улицата пред блока има три умрели котенца. Хукнах, за да види какво става и отново се натъкнах на ужасяваща гледка. Две котенца лежаха на асфалта. Понеже улицата е тясна и колите няма откъде да минават, шофьорите са били принудени да газят трупчетата, превръщайки ги в кървава пихтия“, разказа младият мъж. 

Третото котенце било легнало директно пред входа, а от устата му излизала пяна. Явно било умряло скоро. На няколко метра от него Христов намерил съмнителна тарелка с храна, която изглеждала като от порция дюнер. Мъжът веднага се сетил, че явно там е била сложена отровата, а веществото е било силно, тъй като животните са умрели в непосредствена близост до храната, а не са успели да се скрият и да агонизират тайно, както правят котките. 

Христов веднага сигнализирал на спешния телефон 112. Операторът заявил, че сигналът е приет, но никой не дошъл да види за какво става въпрос или да изследва тарелката. Впоследствие гражданите сами изхвърлили труповече в котейнерите в района.

„Тези тежки препарати, с които тровят котките, по принцип могат да убият и дете. Ако се наведе и после си пипне устата например, може да стане опасно. Съвсем наблизо се намира Начално училище „Христо Ботев“. В момента то е затворено, но тук се събират всички деца от квартала, за да играят. Трябва ли децата ни да гледат тези ужасни сцени? Или трябва да се случи инцидент с човек, за да се размърдат институциите“, реторично пита Христов.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?