Трима мъже с глоби за обиди към полицаи

Безработен пловдивчанин трябва да плати 300 лева на държавата заради грозното си и арогантно отношение спрямо полицейски служители, които били изпратени при него, за да му помогнат.

Драматичната и грозна сцена се разиграла в квартал „Кючук Париж“. Било около 9:30 сутринта на 14 юли. Тъй като нарушителят пил до зори, по това време той припаднал на тротоара и се намирал във видимо безпомощно състояние. Забелязали го минувачи, които подали сигнал на спешния телефон 112.

На мястото незабавно пристигнали трима униформени служители на Първо районно и екип на Бърза помощ. Нарушителят се събудил, отказал да бъде прегледан от медиците, отказал и хоспитализация.

След като линейката си тръгнала, униформените започнали да поканват пияният човек да се прибира вкъщи. Това само отключило агресията в него – той започнал да се държи вулгарно с полицаите, свалил си гащите, започнал да размахва достойнството си и да уринира срещу тях.

Ченгетата му направили забележка, която той не приел, а продължил с арогантното си поведение, като към действията си добавил и цветущи псувни. Последвал арест. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа и му бил съставен акт за дребно хулиганство.

Нарушителят бил изправен пред съда, където казал, че нищо не си спомня от случилото се, тъй като бил пиян. Съдиите не повярвали на казаното от него и сметнали, че той само се опитва да отърве глобата. Въпреки липсата на спомени, мъжът заявил, че съжалява за случилото се и поискал минимална глоба. Тъй като ​той имал чисто съдебно минало, но се държал зле с униформени служители, магистратите сметнали, че най-адекватна ще бъде глоба в размер на 300 лева.

Същата глоба ще трябва да заплати глоба ​и друг нарушител, за агресивно отношение към ​ченгета. На 16 юли полицейски патрул се отправил по сигнал за нарушаване на нощната тишина. На адреса имало група пияни хора, които си тръгнали след усто предупреждение от полицаите. Останал само един мъж, който без видима причина започнал да се държи агресивно и да псува служителите под пагон. Те го предупредили, че ще използват физическа сила и белезници, ако не престане. Той продължил с арогантното поведение и това накърнило достойнството на полицаите. Той бил закопча​н и откарали в Трето ​РУ. При задържането бабаита отново оказал съпротива и отказал да му вземат алкохолна проба.Пред магистратите, обаче мъжът признал вината си и не отрекъл поведението си. Затова съдът му наложил наказание – глоба от 300 лева.

Подобен е случаят с трети мъж, който онася същата санкция. На 15 юли пияният мъж направил опит да ритне вратата на полицейския патрул, след като униформените го предупредили за, че ще му съставят акт за употреба на алкохол на обществено място. Започнал да ги заплашва и обижда, което принудили служителите да го откарат в районното в Кючука. Пробата му за алкохол отчела 2,82 промила. Нарушителят се признал за виновен пред съда и изразил съжаление за постъпката си, затова Темида му определи наказание от 300 лева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?