Трима лекари преглеждат Вълчо Арабаджиев, вижте защо

Апелативен специализиран наказателен съд уважи искането на защитата и назначи тройна медицинска експертиза за установяване на здравословното състояние на обвиняемия за данъчни престъпления Вълчо Арабаджиев, предаде БГНЕС.

Експертизата трябва да бъде готова до 24 януари, когато е насрочено и следващото заседание, на което ще стане ясно дали Арабаджиев ще остане в ареста или мярката му за неотклонение ще бъде променена. Тройната експертиза ще бъде извършена в „Пирогов“ от невролог, неврохирург и специалист по образна диагностика. Целта е лекарите да се произнесат за това дали лечението на Вълчо Арабаджиев, ако такова се налага, може да бъде извършено в условията на следствения арест.

В жалбата адвокатите на Арабаджиев са посочили няколко основания да бъде отменена наложената му най-тежка мярка за неотклонение. Според тях той е оставен в ареста без основание и с обвинение за престъпление, което не е извършил, а здравословното му състояние никак не се е подобрило и той продължава да има проблеми с гръбначния стълб. Вчера дори му е извършен преглед от невролог в частен кабинет, резултатите от който бяха прикрепени към делото.

„След като се приема, че състоянието му изисква експертиза, защо тази експертиза не е вече факт? Защо прокуратурата се противопоставяше тя да се назначава“, попита след заседанието адвокат Василев, един от защитниците на Арабаджиев.

В хода на днешното заседание стана ясно, че към делото има прикрепени нови 54 тома с доказателства, с които защитата не се е запознала.

В края на месец август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. На 1 септември заместник-главният прокурор Иван Гешев и заместник-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов представиха подробности за досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари.

В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?