Три титли за Пламена Миткова от националното до 16 г.

И през неделната сутрин на втория ден от националния шампионат за момчета и момичета под 16 години емоциите и страстите сред най-малките нито за миг не стихнаха. Горещото време и безпощадното слънце не бяха пречка за най-достойните и всеки от тях взе своето.

Пловдивчанката Пламена Миткова бе най ярката звезда на националния шампионат под 16 години, който се вреведе на стадион "Васил Левски" в София . Пламена е номер 1 не само заради трите златни медала,но и заради обещаващите постижения, с които девойката ги спечели. След златото в събота на скок височина (1.65), днес Миткова впечатли с елегантните си опити и в скока на дължина. Тя си направи лично (5.74), скачайки го в петия си опит.

Веднага след това Пламена трябваше да притича на проверка и за щафетата 4х100 м. Миткова пропусна шестия си опит, за да помогне на съотборничките си Александра Коларова, Маргарита Василева и Евгения Ангелова. Квартетът на Локомотив-Пловдив от първа пътека в първата от трите серии грабна победата с 51.31 секунди.

Въобще треньорът Ивайло Русенов остана доволен от медалите Пламена, но и критичен към бъдещето на Миткова. Той със сигурност прекрасно осъзнава, че изключителният талант на бившата гимнастичка Миткова не трябва да се похабява с излишно и ранно форсиране.

Твърде оспорвано протече финалът на 200 м при девойките. Дори и снимката на фотофиниша не успя да раздели пловдивчанката Веселина Димитрова (тр. Лидия Гушева) и благоевградчанката Венеса Ханджийска (тр. Йордан Янев). И на двете бе присъден еднакъв резултат (26.24) при насрещен вятър (-1.1 м в сек.). И съответно всяка от тях получи златен медал!

Приключи още едно състезание от календара на БФЛА за 2019 година. Очаква ни най-важното за вътрешния календар – националният шампионат за мъже и жени на 23 и 24 юли./bgathletic.com

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?