Три дни френски шик и шансони в Пловдив

Френският език ще е на мода този уикенд в Пловдив. В продължение на три дни в града ще звучат шансони. Концертите са част от 15-ото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”. Официалното откриване ще е в петък от 19.30 ч в Дома на културата „Борис Христов“. Завладяваща хореография и прекрасните гласове на българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, ще звучат през първата вечер, която ще открие официално зам.-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков. 

Публиката ще чуе и види изпълненията на участниците от Турция, Украйна и Румъния, както и на лауреатите от предишните години - Антония Маркова, Нели Солакова, Ивана Муцкова, Клавдия Китанова и др.

На 30 юни, събота, ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като в концерта участват новите призьори. Публиката ще има отново възможност да гласува за своя  фаворит.

На галавечерта на 1 юли отново в Дома на културата всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани. На сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските финалисти. Носителят на голямата награда от тазгодишното издание ще получи своя приз от Кирил Велчев, изпълнителен директор на Фондация „Пловдив 2019“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?