Тревога: Все повече деца страдат от ревматизъм

"Все повече деца страдат от ревматизъм. Вече не съществува понятието старческа болест. Възрастовата граница постоянно пада и много деца страдат от заболяванията на опорно-двигателния апарат" - твърди д-р Валерия Славова.

Това стана ясно на специалния семинар "Кажи не на страха, попитай ревматолог", организиран от сружение „Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит“.

Целта на събитието бе да информира гражданите за диагностиката и възможностите за лечение на ревматичните заболявания.

В България засегнатите от ревматизъм са над 100 000. Симптомите, които могат да бъдат признак за заболяването са: болки и подуване в ставите, болка в гърба или хълбока, трудно раздвижване сутрин.

"Лечение няма, но човек може спокойно да живее със заболяването, ако слуша своя ревматолог и изпълнява заръките му" - допълни д-р Славова, която също страда оттова вече дълги години.

По време на семинара присъстващите имаха шанса дс задават въпроси относно болестите. Хората, отговорни към здравето си, оставиха данните си, за да могат да се възползват от безплатните прегледи, предназначени за всички на възраст 18-50 г. с цел ранна диагностика на заболяванията в млада и работоспособна възраст.

Събътието се проведе с официалната подкрепа на д-р Даниела Дариткова – Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание и Жени Начева , зам-министър на здравеопазването. 

 

 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
страдащ от раматиз

страдащ от раматиз

22.06.2019 | 14:03

това не е ли заболяване на цялата костна система вследствие предишни нанесени травми?

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?