Подай сигнал

Тревога в Пловдив! Железният мост протече ВИДЕО

Градът

от Валентина Йеремиева 2870 прегледа 0

Мостът е ръждясал, но от ЖП-възел Пловдив твърдят, че конструкцията е здрава

Железопътният мост над Марица до Захарния комбинат протече, алармираха наши читатели. Те изпратиха видео, от което се вижда, че водата блика като от ведро. Вероятно е спукана тръба. Очевидците твърдят, че този "водопад" на моста е имало и през миналата седмица, но очевидно институциите не обръщат внимание или не знаят.

Мостът е ръждясал, но от ЖП - възел Пловдив твърдят, че конструкцията е здрава. Пешеходците рискуват, преминавайки по тесния тротоар досами релсите.

От няколко години от Община Пловдив обещават, че скоро ще стартира строителство на нов мост над Марица до Железния. Това обаче все още не се е случило.

Коментари


В периода 1983-85 г. работех в Захарната Фабрика и всеки ден или нощ, лято или зима минавах по тоя мост, та да ви кажа това, което помня. Тогава практически една трета от дъските или бяха счупени, или изгнили или ги нямаше, така че минаването и по светло си беше екстремно преживяване. Представете си как това ставаше по тъмно, като няма и осветление??? А и влаковете минаваха много често и трябваше задължително да се дръпнеш в страни от дъските и да се хванеш за някоя от железните греди да не те отнесе въздушната вълна. А Богомил тръгнал да се притеснява за просвети от 20 см.! А бе то по половин метър бяха тогава тия "просвети"!

За терманците, не зная. Но, че заглавието отново е некоректно - преценете сами. Какво може да му протече на един мост ? В случая е тръба монтирана на моста. Лошото е, че на пешеходните пътеки има на места просвети над 20 см. Колкото до новия мост, трай коньо за зелена трева. Справка подлеза на улиците Модър-Царевец. Чакаме го вече повече от 10 години

Германският мост е на другия край на града!!!!Не пишете глупости като не знаете.Напълни се града с кюнлии ей!!!

Моста е строен от германци по време на Първата световна война.

ДОКОЛКОТО ЗНАЯ,МОСТЪТ Е СТРОЕН ОТ ГЕРМАНЦИ,НО КОГА И ПРОЧИЕ НЕ ЗНАЯ... ЗАТОВА МУ КАЗВАМЕ"ГЕРМАНСКИЯ МОСТ".КОЙТО ЗНАЕ ПОВЕЧЕ,ДА ПИШЕ ТУК!!!