Тревога в Лондон, ехтят изстрели!

Повишена тревога в Лондон. Полицията отцепи улица в района на Холанд парк в британската столица. Органите на реда са стреляли по превозно средство близо до посолството на Украйна, пише БГНЕС. Свидетели са чули най-малко 10 изстрела.

От дипломатическата служба на Киев описаха инцидента като „преднамерено“ нападение срещу паркираната пред посолството кола на посланика.

„Беше извикана полиция, която се отзова на сигнала почти незабавно. Автомобилът на нападателя беше блокиран. Въпреки усилията на полицията той успя да удари няколко пъти паркираната пред сградата кола на посланика ни. В отговор на неговите действия полицията беше принудена да открие огън по автомобила на заподозрения. Нападателят е задържан и отведен в полицейското управление“, се посочва в изявление на посолството на Украйна.

По време на инцидента украински дипломати и служители на посолството не са пострадали. Мотивите на нападателя остават неясни. 
Инцидентът край посолството на Украйна в Лондон не се разглежда като терористично нападение. Това посочиха от Скотланд ярд, цитирани от „Рашъ тудей“. В изявление на органите на реда се посочва, че заподозреният – мъж на около 40-годишна възраст, се е врязал с автомобила си в няколко коли пред посолството, едната от които е принадлежала на украинския посланик.

Полицията се е наложило да стреля по автомобила на нападателя, за да го спре, а срещу самия заподозрян е използван електрошок. Той не е пострадал и е задържан.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?