Трагедия! Ето кой е издъхналият от грип в Пазарджик мъж

Самуил Заров от село Априлци е мъжът, който издъхна днес от усложнения след грип в пазарджишката болница. Това разкрива лекар във фейсбук страницата на националната асоциация за Спешна помощ.
 
"Днес почина поредният самолекувал се от вирусна инфекция пациент- 55-годишният Самуил Заров от село Априлци! След опити за самолечение постъпва с тежка дихателна недостатъчност спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик и по- късно загива.
26-годишната му дъщеря Елинка Зарова, се е разболяла в края на миналата седмица тя се почувствала зле, но не потърсила лекарска помощ.В момента се борят за живота й в Интензивното отделение на същата болница."

И бащата, и дъщерята са се занимавали със земеделие. Младата жена има малко детенце. 

Медикът отново отправя предупреждение към всички да не се самолекуват:


"В 21 век пациентите може да имат висока култура, но медицинските им познания са крайно недостатъчни да преценят дали са болни от грип , вирусна инфекция или бактериална инфекция, пише блиц. Независимо от препоръки на "експерти" да не посещавате лекарските кабинет и да се лекувате с антивирусни препарати пак ви препоръчвам, не се самолекувайте. Лечението ви трябва да е след преглед и закупуването на лекарствата трябва да е с рецепта.

Противовирусни препарати като тамифлу, реленца и ремантадин, са предназначени само за вирусите на грипа и то в първите 24-48 часа. За лечение на други вирусни и бактериални инфекции те са неприложими. За лечение на първични и вторични бактериални инфекции се изписва антибиотик.

Всички магически прахчета , в основата си съдържат или парацетамол, нурофен, ибупрофен или други нестероидни противовъзпалителни средства. Те не лекуват грипа, само повлияват симптомите му и не бива да се предозират защото водят до увреждане на храносмилателната система. Имуностимулаторите от скъпия изопринозин, през хомеопатията до чая и чесъна,също не лекуват грипа, а само укрепват имунитета ви За бога , хора , ходете на лекар, който знае от какво се нуждаете - от противовирусни , от антибиотик или от хоспитализация!" 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?