Трафикът ще ни тръгне като по вода

Кошмарите по пловдивските улици са само временно затруднение, което трябва да изтърпим в името на светлото бъдеще. И тази мъка обаче ще мине, а трафикът ще тръгне като по вода. Няма как да е иначе, след като го управлява най-ценният кадър на местната власт от последните години - експертът с голямо „Е“ Борислав Кръстев. Ако не се сещате кой е той, да ви припомня - този ръководеше Транспортния проект. Онзи, който трябваше да ни осигури умни светофари, зелени вълни по булевардите, електронно таксуване в рейса и инфо по спирките кога ще дойде следващият автобус.

Сигурно защото с 44 млн. лева Експертът доведе Транспортния проект до успешния му край, на него е възложено да ръководи и Водния цикъл за още 96 млн. С този проект пък Пловдив трябва да се сдобие с модерна пречиствателна станция и нова канализация в „Северен“.  За да се заеме с важната задача, Кръстев бе освободен от кмета като шеф на ОП „Организация и контрол на движението“. Но понеже няма как трафикът да е на автопилот, а банката с кадри на местната власт явно дрънка на кухо, градоначалникът издаде втора заповед и назначи Кръстев за и.д. директор на ОП-то.

Така човекът с високата експертиза тъче на два стана - докато се мъчи да внесе ред по градските  булеварди, подготвя обществените поръчки за Водния цикъл. Дано само не избере за изпълнител на пречиствателната станция някой като испанците от „Индра“, дето им гръмна сървърът в центъра за управление на трафика. Защото, ако такава беля стане и с електрониката в Пречиствателната, колите по булевардите настина ще тръгнат по вода. Но от онази обратната, с фекалиите...

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?