Тя тежеше 160 кг, а сега е по-секси от всякога СНИМКИ

27-годишна жена от Лисмор, Нов Южен Уелс, тежала 160 кг. Точката на пречупване за Лора Дюрхайм да се пребори с теглото дошла, когато се опитала да се качи на една от атракциите в увеселителния парк Dreamworld и не могла да се побере в седалката.

Следващата седмица жената решила да преразгледа диетата си и да спре да приема нездравословна храна. Лора свалила 95 килограма.

На 25-годишна възраст жената се чувствала „ужасна“ и „депресирана“ заради размерите си. Тя била диагностицирана с високо кръвно налягане, ранна интервенция за диабет и тежък поликистозен яйчников синдром.

"Бях на антидепресанти. Спях прекалено много и винаги бях изтощена. Сутринта закусвах руло от колбаси и пай. Обядът ми беше от „Макдоналдс", обикновено голяма порция. Вечерята ми беше същата като обяда или много подобна", разказва тя.

През целия ден тя можела да изпие някъде между три и пет литра кока-кола и непрекъснато да яде нездравословна храна. Всичко това обаче се променило, когато тя започнала да посещава близката фитнес зала, мотивирана от брат си.

"Бях ужасена. Получих план за тренировка, но бях твърде уплашена, за да го направя сама, така че се придържах към бягащата пътека. Чувствах се толкова не на място. Плаках няколко дни, след като си тръгнах. Първо бях ядосана, когато се огледах", разказва тя.

"Не можех да разбера защо въобще жена с осми размер ще ходи на фитнес. Скоро обаче разбрах, че ходенето на фитнес не винаги е свързано с отслабване, всеки има различни причини, като физиология, тонус, тренировки за различни състезания или както наскоро ми беше казано „да се махна от децата“, споделя Лора.

След като се свързала с личния си треньор, тя започнала да тренира в частна стая, без да иска да бъде гледана от други хора.

"Сега обичам фитнеса. Ако пропусна един ден, се чувствам изключително виновна, не спя добре и откривам, че съм по-плоска. Запозната съм с цялото оборудване и съм научила толкова много и продължавам да научавам нови неща всеки ден", добавя тя. 

"Залата за мен сега не е само загуба на тегло. Тя запазва здравия ми разум и аз наистина вярвам, че ми помага психически", казва още жената.

Лора започна да забелязва физически промени след 12-месечен курс и скоро след това спряла лекарствата си. Сега тя посещава залата най-често сутрин и разделя времето си между кардио, тежести или смес от двете.

Сега, когато е 65 килограма, тя яде специален шейк за закуска, плодове или бъркани яйца, обядът й е съставен от салата, а вечерята й е предимно пиле и зеленчуци.

"През деня закусвам плодове и ядки и пия вода, която ме държи пълна", казва тя.

Най-добрата част от пътуването на Лора е новият живот, който тя е преоткрила.

"Правя неща, за които си казвах, че са глупави и не ме интересуват, защото не можех да ги направя. Изкачих се на връх Уорнинг и бях на 10 километра от Голд Коуст", добавя жената.

"Вече имам шанс да живея, мога да планирам много неща и мога да пазарувам във всички магазини, защото се побирам в тези размери. Единственото ми съжаление е, че не започнах по-рано", казва тя.

"Призовавам всеки, който не е щастлив със себе си по каквато и да е причина, да не губи друг ден и да не отлага нещата. Ако го искате достатъчно много, можете да постигнете всичко", добавя Лора./ zdrave.to

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?