Подай сигнал

Този житейски план 10-10-1 ще сбъдне всичките ви мечти

Лайфстайл

от Екип Марица 2608 прегледа 0

Този житейски план 10-10-1 ще сбъдне всичките ви мечти

Твърде често, казва експертът Рейбъл Холис, имаме големи мечти в умовете си, но не полагаме нужните усилия и концентрация, които се изискват за реализацията им. На моменти се опитваме да осъществим някоя мечта на мига, без да осъзнаваме, че големите мечти изискват несекващо търпение и посвещение. Имайки това предвид, Холис предлага плана 10-10-1.

10 години

Представете си най-добрата версия на себе си след 10 години. Нека въображението ви полети свободно в нужната посока. Какъв човек сте, какво носите, къде живеете, какво правите и как се чувствате. Напишете всичко това черно на бяло.

10 мечти

След това напишете 10 мечти, които искате да осъществите, за да станете човека след 10 години. Ако най-добрата ви версия е способна след десетилетия да си купи нова кола, без да взима заем, тогава една от мечтите ви е да притежавате съответната сума в банковата сметка. Пишете мечтата си в дневник всяка сутрин. Без изключение! Описвайте я в настояще време, сякаш вече е осъществена. Например „Имам 50 000 лв. в банковата ми сметка“, а не „Ще имам 50 000 лв. в банковата ми сметка“. По този начин тренирате настройката си. Действате сякаш сте човекът след 10 години. Това ви кара да се стремите да постигнете целта си.

1 цел

За да насочите правилно фокуса си, представете си една цел, която ще ви приближи най-много до вашето „след 10 години“. Може би се опитвате да изплатите всичките си задължения и да имате пари за спешни случаи. Не е достатъчно да напишете „Искам да съм добре финансово“. Тази цел е твърде неконкретна. Не може да се измери. Как ще знаете тогава, че сте я изпълнили? Ако напишете „Аз искам да правя по 100 000 лв. на година и да имам 50 000 лв. в банката“, това ще ви позволи да визуализирате конкретно желанието си и да осъзнаете какво се изисква, за да го постигнете. Холис казва: Трябва да разберете защо искате да реализирате своята цел. Може би сте осъзнали, че парите са негативен извор на напрежение в семейството и че финансовата независимост ще ви позволи да се фокусирате върху връзката си, без вече да има напрежение заради пари.

Коментари