Този супер елементарен чай ще ви отърве от целулита


Целулитът или портокаловата кожа е един от най-разпространените проблеми с красотата, които засягат жените. В действителност е изчислено, че повече от 90% от женското население страда от него.

Това състояние засяга съединителната тъкан на тялото. Тук се натрупват течности и мастни депа, което на свой ред причинява малки бръчки, които са видими върху кожата.

Портокаловата кожа възниква на места в тялото като бедрата, корема и краката, но може да се появи и върху горната част на тялото, особено върху ръцете.

Въпреки че неговото присъствие не разкрива сериозен здравословен проблем, то може да бъде причинено от хормонални дисбаланси, задържане на течности или проблеми с лимфната система.

За щастие съществуват много методи и лечения за свеждане до минимум на този проблем. Те не само подобряват външния вид на кожата, но също така самочувствието и сигурността в себе си.

Този супер елементарен чай е един от тях:

Диуретичното действие на магданоза помага за разбиване на тъканите, които са изложени на риск при задържането на течности и токсини.

Тези свойства, добавени към неговия антиоксидантен ефект го правят добра възможност за допълнително лечение на целулита.

Съставки

1 супена лъжица пресен магданоз (10 гр.)
1 чаша вода (250 мл.)

Начин на приготвяне

Добавете пресен магданоз към чашата с вряща вода, покрийте я и оставете отварата да престои около 15 минути.
След това прецедете чая и го консумирайте.
Пийте до 3 чаши на ден.

Източник Zdrave.to

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?