Това са храните, които причиняват чувство на умора

Храната трябва да зареди тялото ни с хранителни вещества, енергия и добро настроение. В крайна сметка, дори самото хранене ни носи много удоволствие.

Въпреки това, не всички продукти ни служат добре. Има много познати храни, които не просто бързо се превръщат в омразни мазнини, но и ни крадат енергията. Когато ги консумирате, бързо се уморявате, не усещате ситост, появяват се тъмни кръгове под очите ви и изпитвате и други признаци на умора.

Днес ще ви представим част от тези лоши продукти, които крадат енергия ви и добавят килограми.

Гевреци
Една средна бубличка може да съдържа от 45 грама или повече рафинирани въглехидрати, които много бързо се превръщат в обикновена захар, повишавайки нивото на инсулин в кръвта. И това е основната причина за почти всяко хронично заболяване, включително сърдечни и онкологични заболявания. Така че не се увличайте много по този деликатес.

Кафе
Една чаша натурално кафе е доста приемлив и дори полезен начин да започнете деня. Броят на чашките на ден зависи от личната толерантност и кръвното налягане. Въпреки това, много кафе напитки в кафенета, вендинг машини и барове съдържат подсладители, сиропи и багрила, които отнемат енергията, която ароматното кафе трябва да даде. Трябва също да се откажете от разтворимото кафе, заместителите на кафето и готовите пакетчета с мляко на прах и захар. Те съдържат твърде много синтетични добавки, които имитират вкуса на кафето, а „3 в 1“ съдържа огромна доза захар.

Готови каши с плодове
Тези закуски, използвани най-вече за деца, са най-сериозните нарушители. Всъщност много от тези зърнени култури са генетично модифицирани зърна в комбинация с фруктоза, захар и царевичен сироп. Ето защо е по-добре за детето и за вас да приготвяте закуската като използвате сушени плодове, мляко и т.н. И не забравяйте, че дори естествената каша съдържа много въглехидрати, така че диетолозите съветват да не прекалявате с нея.

Сода
Газираните напитки съдържат прекалено много захар и изкуствени подсладители. Например, химичният елемент аспартам, който често се използва като заместител на захарта в диетата, има около 92 различни странични ефекти, предизвикани от неговото използване. Те включват: гърчове, епилепсия, диабет, вродени малформации, емоционални разстройства, мозъчни тумори. И за опасностите от оцветители и консерванти, които се съдържат в газираното, не трябва и да говорим. Например, фосфорната киселина намалява способността на нашето тяло да абсорбира и използва калций, което води до омекотяване на костите, зъбите и остеопороза.

Купено кисело мляко
Ферментираното кисело мляко според традиционната рецепта е истински склад на полезни пробиотици. Но предимно йогуртите, които се продават в магазините, нямат полезни свойства, тъй като в процеса на пастьоризация повечето от хранителните вещества и ценните ензими се унищожават.

Сандвичи, бургери и друга улична храна
Съдържат много хляб, което означава рафинирани въглехидрати, и колбаси от преработено месо с антибиотици, които съдържат натриев нитрит, мононатриев глутамат, царевичен сироп, изкуствени аромати, консерванти или багрила. Няма хранителна стойност - просто допълнително тегло и холестерол.

Натурални сокове
Ако говорим за сок в пакет от средната ценова категория, тогава всъщност говорим за нещо, в което не са останали много от плодовете. Повечето плодови сокове от магазина съдържат захар, оцветители, царевичен сироп и високо фруктозни, изкуствени аромати. Освен това, в опакованите сокове няма нито фибри, нито антиоксиданти, нито други фитохимични компоненти на целите плодове, които насърчават здравето. Ето защо, за да започнете вашата сутрин с чаша захар не си струва.

онички
Дори нискомаслените понички и отнемат нашата енергия. Яденето на кекс е равносилно на ядене на чиния с подправки. Веднага след като ядете, ще настъпи рязък скок в производството на инсулин, след което ще настъпи повреда. Това може да се отдаде абсолютно на всяка храна, която съдържа много въглехидрати и рафинирана захар, така че трябва да стоите настрана от поничките.

Картофен чипс
Картофените чипси не са нищо друго освен нездравословни мазнини и рафинирани въглехидрати, смесени с много обработен натрий. Прекомерната консумация води до рак.

Готови шейкове
Шейковете в магазините са почти сто процента хранителна бомба, съдържаща много захар, пише zdrave.to. Както йогуртите, те нямат полезни бактерии. По-добре е да правите шейкове у дома, но само ако тялото ви реагира нормално на комбинация от млечни продукти и пресни плодове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?