Торонто ликува с първа титла в НБА

Торонто Раптърс триумфира в първенството на Националната Баскетболна Асоциация през сезон 2018/19 с първа шампионска титла в клубната си история! „Динозаврите“ стигнаха до дълго жадувания трофей, след като се наложиха при визитата си на Голдън Стейт Уориърс със 114:110 (33:32; 27:25; 26:31; 28:22) в мач №6 и по този начин спечелиха финалната серия с общ резултат 4:2 победи.

Кайл Лаури се отчете с „дабъл-дабъл“ за новите шампиони – 26 точки и 10 асистенции, Паскал Сиакам също записа двойни показатели – 26 точки и 10 борби, Кауай Ленард и Фред Ванвлийт добавиха по 22 точки, а Серж Ибака приключи с 15 точки.

Клей Томпсън отбеляза 30 точки за „Воините“, Андре Игудала и Стеф Къри добавиха съответно по 22 и 21 точки, а Дреймънд Грийн завърши с „трипъл-дабъл“ – 11 точки, 19 борби и 13 асистенции, но и това не помогна на вече бившите шампиони да спечелят и да пратят серията в решителен седми мач.
Гостите от Торонто стартираха отлично двубоя и за по-малко от две минути дръпнаха с 11:2, като с основна заслуга беше Кайл Лаури, който наниза три поредни стрелби от далечно разстояние. В следващите минути играта баскетболистите на Голдън Стейт се отърсиха от първоначалния шок от лошото началото и до края на периода разликата в резултата бе стопена до само една точка в полза на Раптърс – 32:33.

През втория период играта продължи да бъде изключително равностойна, като двата отбора си размениха лидерската позиция общо седем пъти. Все пак, в края на полувремето „Динозаврите“ отново използваха по-добре шансовете си и това и позволи да се оттеглят на почивката с минимална преднина от три точки – 60:57.

Баскетболистите на Торонто успяваха да поддържат крехкия си аванс през първата половина на третата част, но след това отстъпиха инициативата, а под другия кош триото на „Воините“ Игодала-Къри-Томпсън се възползва максимално и домакините от Голдън Стейт поведоха с 88:86 преди началото на решителната последна част. 
 
 
В заключителните 12 минути на терена в зала „Оракъл Арена“ се разрази истинска битка. Торонто успя да си върне лидерската позиция малко след средата на периода и поведе със 108:102 след точни стрелби на Лаури, Ванвлийт и Гасол, но отговорът на домакините не закъсня и 18.5 секунди преди края разликата в полза на Раптърс отново бе само една точка – 110:111 след два точни наказателни на Къри.
 
В оставащото време спортно-техническите щабове и на двата отбора взеха по едно прекъсване, а на терена Стеф Къри имаше два шанса да подсигури победата на „Воините“, но този път мерникът му изневери, докато под дргия кош Ленард не трепна от линията за наказателни удари и оформи крайния резултат – 114:110, който донесе историческа първа титла на Торонто Раптърс в Националната Баскетболна Асоциация.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

15.06.2019 | 02:10

Канадски отбор шампион!

Отговори
0 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?