Подай сигнал

Топ 7 на най-нелепото паркиране в Пловдив СНИМКИ

Галерия

от Ангелина Димитрова 10256 прегледа 0

Шофьорите в Пловдив са известни джигити. Освен че карат бързо, завиват наляво от средна лента и не дават предимство на пешеходците, те често обичат да спират за зебри и тротоари. Паякът уж дебне, но нарушителите са на всяка крачка, установи репортерът на "Марица".

Заради колите по тротоарите преходите за майките с колички или придвижването на инвалидите често се оказва мисия невъзможна в Пловдив.


"Зебрата", която обозначава мястото за пресичане на улици и булеварди от пешеходците, също се оказва любимо място за паркиране на шофьорите. Мнозина използва номера с аварийните, за да спрат върху пешеходните пътеки уж за малко. Ако някой от пешаците се осмели да направи забележка, обикновено получава псувня, заплаха или най-малко освиркване с клаксона.


И като по закон, шофьорите винаги забравят, че самите те са бивши или бъдещи пешеходци! Може би ако си го спомнят, ще бъдат значително по-толерантни към простосмъртните минувачи.

Някой ​е решил да спре колата си на пешеходната пътека до мол "Марково тепе" вероятно докато пазарува вътре. Майките с колички например трудно биха успели да я пресекат.​

Ако вървите по тротоара на ул. "Войнишка слава" и искате да стигнете до бул. "Васил Априлов", трябва да слезете на пътното платно, защото той е зает от паркирани коли.

Адът на пешеходеца - ул. "Люлебургаз", която е затворена. Тротоарите са превърнати от години в паркинги, а децата ритат топка на пътното платно.

Кадър от ул. "Филип Македонски" през работно време. Вероятно работещи наблизо са паркирали, докато се трудят.


Тези коли са паркирали на тротоара, в края на който е вход за жилищна кооперация. По него не може да се върви по очевидни причини, жив​еещите в нея трябва да слязат на платното, по което автомобилите влизат в гаража.

Кола, паркирана върху тротоар, осъмна с надписи "Тук е за пешеходци", "Как да минат пешеходците?" и "Аз съм идиот". Снимката беше публикувана във фейсбук групата "Забелязано в Пловдив".

На оживения бул. "Шести септември" шофьорът на този автомобил е преценил, че може да спре и да чака върху пешеходната пътека.

Коментари


До Шофьор. Тук става дума за вашите гафове, но че и ние, пешеходците, не сме чиста монета е безусловно вярно. Аз се стремя максимално да спазвам правилата, но едва ли и аз съм чист като кристал. В общи линии, обаче, спрямо преди 20 години нещата се пооправиха, тогава беше още по-зле. Днес основният проблем според мен е как наистина да се осигури паркиране на живеещите - в така жадуваните от някои(предимно баби и дядовци) червени времена, за една кола се чакаше 10 и повече години, сега има над 2млн.МПС от различен вид, някои семейства имат 2 и повече(халал да им са, щом могат да си го позволят и при условие, че не нарушават ЗДП и ППЗДП). В Пловдив се появи и друг проблем - ние се оказахме модерен град по отношение на велоалеите. Те отнеха от платна и тротоари пространства. И при тях често има паркиране на коли, но много по-често е как върху тях си ходят пешеходци, защото са "по-равни", нямат накъртени и липсващи плочки и т.н. Засега велоалеите не са толкова натоварени, но ако си яздиш колелото често трябва да теглиш майни на такива, дето ти се влачат пред теб, понякога двама и трима един до друг. За тези велоалеи също трябва да се въведат наказания - и за паркиращи шофьори, и за пешеходци, които избягват тротоар с над метър ширина и се влачат там

"....Тротоарите са превърнати от години в паркинги, а децата ритат топка на пътното платно...." Отвратително! Иначе, по другите сокаци ритат на тротоара!

Спирали по тротоарите. Знаете ли, че пред жилищните сгради вечер ако се прибереш по-късно, трябва да си паркираш колата на покрива на сградата, как да не се паркираш върху тротоара, къде да си оставиш колата.

След всичките тези снимки някой желае ли да си поговорим за ненормалните пешеходци камикадзета който така или иначе не използват нито зебри нито тротоари за загрижените майки с колички който ги бутат в средата на улицата защото на тротоара по плочките било неравно а прибрани на платното до бордюра имало шахти? Преди месец бабичка над 70 пресече пред колата ми в средата на Пещерско шосе разбира с без зебра набих такива спирачки че колата зад мен влезе в насрещното за да спре ( карах с 50 а тя скочи пред мен без дори да погледне към шосето или да се спре) когато се подадох и й казах че не е тук мястото и че на 200м има зебра тя започна да блъска със мрежичка с портокали по предният ми капак и да крещи че можела да си пресича когато и където иска На майка ви путката следващия колоездач който го мързи да слезе от колелото и сече улиците а диагонал или нагъл пешеходец на който много му пречат колите на тротоара но когато е свободно там му е по лесно да си върви през улиците ще го отнеса и ще чакам да се видя дали най после и те ще си понесат заслуженото защото за глоби за пешеходци и колоездачи чувам само аиде да видим съществуват ли Слагам си видео регистратора и ще видим дали ще има такова възмощение от тях каквото от някой шофьор паркирал за пет минути някъде. Шибаняци.

Ейййй - кеф!! Мен ме няма на нито една снимка :D.

Това ако е топ7 ! Виждам доста по интересни паркирания из града , не че тези не заслужават глобичка ! Слаби журналисти .....

бай ганя шофера

Тоя селски кутеник с паркетния джип с лайнян цвят всеки ден е там.

Пловдивчанина, като гледам снимките, цървулите май сте поравно.

Мен като ме глобят един, два пъти за нещо после не смея и да си помисля да направя същото нарушение, даже вече си слагам колан, дори само като вляза да взема нещо от колата... За селските мутрички трябва нещо по болезнено физически за наказание.

Джипът от последната снимка е спрян непозволено, но поне не е върху пешеходна пътека или тротоар. Тези със скъпите автомобили не трябва да ги глобяват, защото тях парична глоба не ги плаши. По- скоро трябва една оперативна група, която да ги бие директно на "местопрестъплението"...

А дали има стикери за застраховка ГО.

Този джип на пешеходната пътека не е ли на началника на с-р Пътна Полиция гр. Пловдив?!?

Скъпа ми г-жа Димитрова, ако погледните номерата на някои коли, на които се виждат, ще видите СА, Кн, РА затова не говорете за пловдивчанини като цяло. Вярно е че градът се напълни с всякакви чуждоземци.

къде са тъпите ченгета,нали все реват за пари...