Тодор Попов: Общината вече няма общо със Синята зона

Кметът прогнозира, че годишните приходи от платено паркиране ще нараснат с 500 000 лева

„Общината вече няма нищо общо със „Синя зона“. Сега имаме интерес само да си прибираме парите." Това заяви пред медиите кметът на Пазарджик Тодор Попов, попитан какви са критериите за принудително преместване на автомобили от местата за платено паркиране.

За първия месец от работата на Контур-7 приходите са в пъти повече, отколкото сме събирали до момента. Това е целта. И втората цел е да се сложи ред. Всички трябва да разберем, че паркирането струва пари. На работа са и лекари, и попове, и другите, които бяха с преференциални пропуски, но правилата вече са други, изтъкна Тодор Попов. След което каза, че досега правила всъщност не е имало - всеки спирал където си иска и всички твърдели, че тяхната работа е най-важна.

Преференциите са отнети и на всички наши партньори, свързани с чистота, поддръжка, кабелна телевизия, охрана и така нататък. Всички те смятат, че служебните им коли трябва да спират безплатно, защото имат отношения с общината - няма такова нещо вече! Паркирането в центъра поначало е за вършене на работа, но и това струва пари. Така е всеки голям град у нас и по света, изтъкна кметът.

Тодор Попов прогнозира, че приходите на концесионера на Синята зона годишно ще бъдат с около 500 000 лева повече от събираните от Общината, и посъветва хората да не приемат нещата толкова драматично, "защото всеки ред - добър или лош - е по-добър, отколкото безредието". Най-голямата съпротива оказвали тези, на които са отнети привилегиите. Като пример кметът посочи банки, които купували едно паркомясто, а спирали по пет коли. По думите му, нововъведението е наложително, защото автомобили ще стават повече, а местата за паркиране нямало как да се увеличат.

"Има тестов период, в който се вижда дали една система работи. Ако е добре - значи сме намерили правилния начин, ако не - винаги могат да се правят промени. Досега ред нямаше и вината за това беше моя, защото аз раздавах по над 1000 пропуска на година ей така и всеки си спираше където иска. Занапред няма да е така“, каза в заключение кметът Попов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?