Тоалетната от парка до "Санкт Петербург" ту я има, ту я няма в частен имот

Румен Исов от години има достъп до масивите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, където е консултант и юрист. Според документите той е изпълнявал тези функции до средата на 2017 година, когато институцията наема друг щатен специалист, а има граждански договор и с втори юрист. Източници на "Марица" твърдят, че и до днес той има сериозно влияние в институцията, където често може да бъде видян, посрещайки и консултирайки клиентите на агенцията. В същото време именно около документите, издавани от Агенцията, възникнаха най-големите спорове със статута на имота край хотел "Санкт Петербург", който вече е собственик на Байрям Солак. Опонентите му няколко пъти използваха намиращата се там стара тоалетна, за да докажат, че в терена има общинска собственост. От кадастъра първоначално издадоха скица, на която въпросната тоалетна не е отбелязана. От регистрите се вижда, че тя е заличена още през 2009 година. Към онзи момент с документа е ощетена общината, която губи собственост. През април 2019 г. обаче тоалетната отново се появява в кадастралната карта, с което този път пък е ощетен новият собственик на терена. Становище по казуса на 27 март като юрист на Кадастъра дава именно адвокат Румен Исов, показва справка в документите.  

Притеснителното е, че игрите с информацията в масивите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър се разиграват във време, в което юристът на институцията Румен Исов чрез фирмата на съпругата си има бизнес интерес, свързан с въпросния имот, владеейки без правно основание близо 3 декара от него. На всичко отгоре съпругата на адвоката Недка Исова явно има планове да продължи да ползва спортните обекти, разположени във въпросния имот. 18 април (само 4 дни преди да бъде вписана обратно тоалетната в парка и няколко дни след като инициативният комитет по запазването на зелената площ получи анонимна информация за въпросното съоръжение), Надка Исова е входирала в деловодството на Адвокатската колегия в Пловдив предложение от името на „Евроспорт Ин“, в което фирмата предлага на всички юристи в Пловдив преференциални цени за ползване на кортовете. 

Според информации на „Марица“ докато траели съдебните спорове с район "Северен" за начина на ползване на имота на "Сърнена гора" 1 фирмата на Исова е спряла да поддържа кортовете, вероятно заради притеснението, че няма да продължи да ги стопанисва. През цялото време обаче достъпът до тях е бил ограничен, тъй като входовете се намират в общинския имот, който те ползват. След подписването на новия 5-годишен договор за наем на търговския обект през април 2018 година обаче очевидно интересът на фирмата към спортните площадки се е възобновил. Макар и женена за адвокат с 20-годишна практика в сферата на имотите и градоустройството, Надка Исова явно никак не се притеснява да владее без правно основание чужда собственост и даже подтиква градските юристи да я ползват. Очевидно юристите не са проявили интерес към предложението на "Евроспорт Ин" и в момента кортовете отново са изоставени и неподдържани, но пак заключени от Исови. Нещо повече - спортните обекти никога не са били част от кадастралната карта на Пловдив и практически не съществуват. Което също не притеснява съпругата на юриста на Кадастъра да ги владее. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?