Титюков: Трябва да се повишат заплатите на социалните работници

Заместник-кметът Георги Титюков взе участие в съвместно заседание на постоянните комисии по управление на европейските фондове и труда и социалната политика. На форума беше засегната темата за заплащането в социалната сфера.


„По отношение на социалната политика все повече ангажименти се залагат на общините, за да реализират такава, която да кореспондира на потребностите на хората. Системата трябва да бъде подкрепена, за да се повиши статутът и заплащането на работниците в сферата,“ заяви заместник-кметът Георги Титюков. 


По думите му трябва да се подбори средата за предоставяне и получаване на социални услуги. Той предложи в ежедневната си работа социалните работници да се срещат с гражданите, за да се обсъждат проблемите или да се вземат предвид техните предложения за подобряване на услугите към тях. „Трябва да се инвестира в устойчивостта на експертизата на служителите и структурите, предоставящи социални услуги“, добави заместник-кметът.


Община Пловдив е водеща община по реализиране на проекти по всички оперативни програми, даващи възможност за подобряване на социална и спортна инфраструктура. 
Като доказателство за добрата работа и проектите, които реализира община Пловдив в помощ на хората с увреждания заместник-кметът Георги Титюков връчи на заместник-министър Зорница Русинова сувенири, ръчно изработени от общинското предприятие за хора с увреждания. То е създадено с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“и в него работят  близо 30 човека с различни физически и психически увреждания.

Те получават психологическа помощ, за да се справят с трудностите, тъй като за някои от тях това е първата им работа. В социалното предприятие те се обучават да изработват различни керамични изделия, както и на шивачество – умения, с помощта на които да се подобри тяхната интеграция в обществото, подобряване на начина и качеството на живот.


На  форумта участие взе и Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“, Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, кметове на общини, социални работници. По време на разговорите бяха засегнати актуални въпроси свързани с бъдещи общински проекти, социално включване на уязвими групи, услуги за ранно детско развитие и други. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
До мимето

До мимето

31.07.2019 | 16:45

Предприятията и създаване на заета не са социална услуга и пари при слепите хорс няма да има! Услуги са кризисен център, психолог, приемна грижа. Милиард и 230 милиона.

Отговори
0 0
032

032

23.07.2019 | 10:33

Хахах Тютючетата сега чакат да видят кпй ще е следващия на, който да го налапат. И така да си продължат смученето в общината . Професионални пиявици. Карат сега бедни и възрастни хора да се подписват за тяхната партия.

Отговори
1 1
Чоко-боко

Чоко-боко

23.07.2019 | 09:01

Наистина Тютючето е пазарно ориентиран, така че сега кой колкото даде за Тотев.Парите ще бъдат инвестирани в следващия управленски мандат на зам.-кмета.Този е професионален зам.-кмет.

Отговори
1 1
Иван Т.

Иван Т.

23.07.2019 | 08:58

Групата е Кауза за трима, наричана още Бидоните.Днес ако питате зам.-кмета Тюти, ще ви каже, че не познава Иван Тотев.Вече го е продал, може и за по-малко от 30 пари( сребърника).Пловдивчани , не се вързвайте на усмивката на Тюти, в акъла му е как да направи пари на гърба ви.

Отговори
1 1
 ЛЗ

ЛЗ

22.07.2019 | 21:43

Какво прави досега ???? НЯМА КОЙ да ти вярва !!!!Наивниците умряха!!!

Отговори
3 1
Феро

Феро

22.07.2019 | 21:17

Ми какво пречеше докато си там да го реализираш? Ако Тотев ти е пречил да беше напуснал, нооо си стоиш, защо ли? Много често тези които търсят под вола теле се оказват самият вол, знаят, че теле по тях няма но продължават а го търсят.

Отговори
1 2
ммммм

ммммм

22.07.2019 | 20:14

На "Кауза Джоб" как й отива това кафяво ....

Отговори
3 2
Ам ам

Ам ам

22.07.2019 | 19:51

Това е групата АМ-АМ ! Да о не могат да си купят гласове на тези избори ! Пловдивчани събодете се !

Отговори
4 2
мимето

мимето

22.07.2019 | 18:16

Много хубава идея. За слепите обаче е нужно откриването на нови, по-мащабни шивашки предприятия.

Отговори
2 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?