Подай сигнал

Тийнейджъри запалиха блок и потрошиха 8 коли

Крими

от Георги Василев 3822 прегледа 0

Тийнейджъри запалиха блок и потрошиха 8 коли

Четирима тийнейджъри са заподозрени за увреждане на чуждо имущество и извършен палеж в град Пловдив. Те са били задържани от служители на Шесто РУ тази вечер. Полицаите реагирали на получен около 2:30 сигнал, че хулиганчета нанасят щети по лек автомобил „Форд“, който е бил паркиран на улица „Богомил“. Униформените веднага организирали заградителни действия и малко по-късно били заловени две 15-годишни и две 14-годишни момчета от града.

В хода на проведеното разследване са събрани данни, че обекти на хулиганските им действия станали и други 7 автомобила, паркирани на същата улица и в района около нея. Уврежданията по колите били нанесени чрез удари или срязване на автомобилните гуми.

Допълнително било установено, че около 1.30 часа, използвайки запалима течност, четиримата предизвикали пожар в общо помещение в жилищен блок на ул. „Месемврия“. Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани на дежурен районен прокурор. Спрямо непълнолетните извършители са взети 24-часови мерки за задържане. Работата по цялостното документиране на случаите продължава.

Коментари