Тийнейджъри откриха огън в училище в Колорадо, убиха 7 души

Двама ученици откриха стрелба вчера в училище в Хайландс Ранч, недалеч от Денвър, убиха един и раниха седем техни съученици, преди да бъдат арестувани, предаде Ройтерс и БТА, като се позовават на полицията. Единият арестуван е непълнолетен.

 Шерифът на окръг Дъглас, където е Училището за наука, технологии, инженерство и математика, каза, че един от простреляните - 18 годишен, е издъхнал на място от раните си. Той не коментира какъв може да е мотивът на нападението. Шерифът каза в кратко интервю за Ройтерс, че двамата арестувани, всеки от тях въоръжен с пистолет, са открили огън в две различни класни стаи. Полицията е пристигнала две минути след като е получила съобщение за нападението и е задържала заподозрените. 

Президентът Доналд Тръмп е бил информиран за нападението в училището в щата Колорадо и е изказал съболезнования, съобщи Белият дом.

В училището учат 1850 ученици на възраст от детска градина до 12 клас. След стрелбата училището бе евакуирано и децата бяха предадени на родителите им. Около училището са разположени значителни полицейски сили, а в няколко учебни заведения в района са засилени мерките за сигурност.

Снощното нападение стана малко повече от месец след 20-ата годишнина от кръвопролитието в училището през 1999 г. в Кълъмбайн, на 8 км от Хайландс Ранч.

Тогава двама ученици от това училище застреляха в него 13 души и след това се самоубиха, напомня Ройтерс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?