Тигър избра Зеленски за президент на Украйна

Тигърът Бартек от зоопарка в Красноярск предсказа победа на Володомир Зеленски срещу действащия президент Петро Порошенко на втория тур на президентските избори в Украйна, насрочен за 21 април, съобщава gornovosti.ru, цитиран от днес+.

„Избирателната комисия“, съставена от служители на зоопарка и в присъствието на независими наблюдатели, предложила на амурския тигър две картонени кутии с ликовете на кандидатите, в които имало месо. Бартек първоначално се насочил към кутията с образа на Порошенко, след това разгледал и тази със снимката на Зеленски, после пак се върнал към Порошенко, но накрая все пак избрал дебютанта в политиката.

На първия тур мечките Буян и Аврора предсказаха по сходен начин, че на балотажа ще отидат Порошенко и Зеленски и не обърнаха никакво внимание на Юлия Тимошенко, също смятана за фаворит, припомня изданието.

Зеленски, който в реалния живот е артист и играе ролята на президент в сериала „Слуга на народа“, спечели първия тур с около 30 на сто от гласовете, а действащият държавен глава получи почти два пъти по-малко гласове.

Комикът е фаворит и в социологическите проучвания, според които ще спечели балотажа с 61 на 39 процента.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?