Тези 5 чудодейни продукта удължават живота ни

Животът на съвременния човек е изключително забързан и натоварен. Залисани в изпълнението на задачи, често нямаме време да се храним правилно, а това оказва голямо влияние на здравето ни и често може да доведе до фатален край.

Стресът, на който сме подложени ежедневно, също си казва думата.

Можем много лесно да променим негативната тенденция, започвайки от менюто си. Още повече, че има храни, които могат значително да удължат живота ни.

Ето кои са те:

Кафе

Ако употребата на кафе не е противопоказна за вашето здраве, спокойно може да изпивате до 3 чаши дневно от ободряващата напитка. Присъствието на кафето в диетата ви намалява риска от смърт от "каквато и да е причина", твърдят специалисти.

Риба

Нито един друг продукт не съчетава в себе си протеини, Омега 3 мастни киселини и други хранителни вещества, ценни за здравето, като риба. Всичко това се усвоява перфектно от тялото.

Фъстъци и боб

Тези продукти съдържат девет незаменими аминокиселини, които човешкото тяло не може да произведе само. Редовната консумация на ядки и бобови растения намалява риска от сърдечни заболявания.

Люта чушка

В състава й присъстват уникални вещества, които предпазват от много заболявания. По данни на статистиката, любителите на лютата храна живеят много по-дълго от онези, които не понасят лютия пипер.

Черен шоколад

Съдържа антиоксиданти и е много подходящ за възстановяване на кръвоносните съдове и сърцето, а също благоприятно въздейства върху нервната система, повишавайки степента на защита от стреса. Яжте по малко шоколад с високо ниво на какаови зърна всеки ден, ако искате да живеете по-дълго, съветват специалистите.

източник: jenata.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?