Тежък удар за Григор Димитров!

Григор Димитров се отказа от участие на Мастърс турнира в Индиън Уелс, съобщи мениджърът му Георги Стоименов пред колегите от "TennisKafe". Причината за оттеглянето е болки в рамото.

Топ тенисистът ни трябваше да се завръне на корта за пръв път от Australian Open насам, след като пропусна турнирите в Ротердам и Акапулко заради възпаление на сухожилие в рамото.

Григор бе сред първите тенисисти, които пристигнаха в Калифорния и започна тренировки, като постепенно вдигаше интензитета на натоварванията. Направи и занимания с Доминик Тийм и турнирния директор Томи Хаас, като впоследствие към екипа му се присъедини и Андре Агаси.

Българинът попадна на Индиън Уелс в една и съща половина от схемата с топ поставения Новак Джокович и третия Александър Зверев. А възможните му опоненти във втори кръг бяха Ян-Ленард Щруф и Джон Милман.

Настоящият сезон за Григор стартира с 1/4-финал в Бризбейн, където бе надигран от Кей Нишикори. На първия турнир за годината от Големия шлем – Australian Open, Димитров бе отстранен на осминафинал от американеца Франсис Тиафо в четири сета.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?