Тежък удар за Евгения Банева: Партията ѝ се отказа от нея

Лидерът на БНО: Тези хора са мошеници. Мястото им е там, където са!

Гневно писмо разпрати лидерът на партия "Българско национално обединение" Георги Георгиев - Готи, с което оттегля подкрепата си за издигнатата от него кандидатка за евродепутат и подсъдима за участие в организирана престъпна група Евгения Банева, пише fakti.bg.

Той обясни, че не е виждал жената на олигарха нито веднъж по време на цялата кампания и че целта на издигането ѝ е да бъде извън ареста, за да подписва документи и да оперира с банкови сметки, незнайно от къде.

Ето и пълният текст на писмото му до медиите:

"Семейство Баневи май наистина се оказаха комбинатори и измамници. От "Българско национално обединение" издигнахме кандидатура на Евгения Банева, като си мислехме, че наистина е неоправдана, набедена и показва натиска на държавните институции. Оказа се обаче, че просто са си свършили работата и мястото на тези хора е там, където са в момента!

Издигнахме Банева за евродепутат, като водач на нашата листа, което отчитаме като най-голямата грешка, направена от нас. Още от самото начало ме предупреждават, че тези хора са мошеници, които разпарчетосват предприятия и разплакват цели семейства, като не плащат на работниците си. Явно не исках да повярвам! Затова отчитам грешката като моя!

Имах голямо желание БНО да има огромна и мащабна кампания за тези избори, с водач на листа, който е смятан за неоправдан, но сега разбирам, че прокуратурата си е свършила работата. Усетиха моята неопитност и младост и с прословутия маниер на семейство Баневи, ни врътнаха и провалиха евровота за БНО.

Нито съм виждал Евгения Банева през целия период на кампанията, нито е имало инициатива от нейна страна за някаква работа по случая. Предполагам, че схемата е била издигането ѝ като евродепутат да бъде повод за бързото ѝ освобождаване от следствения арест. Предполагам и че за тях е жизнено важно Банева да е навън, за да може да подписва документи и да оперира с банкови сметки, незнайно от къде.

Миналата седмица моите съпартийци се вдигнаха срещу Баневи и поискаха от мен снемане на доверието от Евгения Банева. Свиках национален съвет и казах, че всяко взето от тях решение, ще бъде закон за мен. С единодушие всички решиха, че Евгения Банева използва партията за собствени нечисти цели, може би под зорката диктовка на мъжа си Николай Банев, който командва фамилията, обявена за ОПГ.

Не знам кой ѝ е адвокат и кой е пуснал мярката, но явно е некадърен! Или въобще не са имали намерение да се провежда истинска кампания, след като мярката за домашен арест е внесена чак на 3 май.

Или може би Николай Банев е видял в нас възможност да използва партията за собствените си цели, както във всяко от своите източени предприятия?! Не знам.

Факт е, че това се случи. Банева не е допринесла с нищо за БНО. Ще предотвратим всякакъв опит БНО да се ползва като инструмент пред съд и прокуратура.

В Брюксел трябва да знаят, че е възможно нейното кандидатиране за евродепута да бъде ползвано срещу държавата за дискредитиране на следствие, съд и спецпрокуратура. Решението на националния съвет на БНО ме задължава да кажа на всички избиратели:

Не гласувайте за Евгения Банева! Не си заслужава! Ако гласувате за нас, то нека да бъде за втория и третия ни кандидати", заяви председателя на БНО

Георги Георгиев - Готи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
коко

коко

22.05.2019 | 15:33

Ми парите които им е обещано не пристигнаха и това е защитната реакция на ГОТИ !!

Отговори
4 0
iosko

iosko

22.05.2019 | 14:46

tozi goti sega li razbra kakva e baneva 2 dni predi izborite.kolko my plati evgeniq da q slozi v listata 1va.ili my sa se vidqli parite malko na goti coti

Отговори
7 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?