Тежковозите затапиха "Северен" за 3 часа ОБЗОР

Двата тира, които превозваха огромен товар, запушиха трафика на част от пътните артерии в „Северен“ за 3 часа. На камионите бяха натоварени изпарители за цистерни за сухо мляко. Пътната драма беше най-сериозна на Карловско и на Брезовско шосета.

Тежковозите тръгнаха още в ранни зори – малко след шест часа. Те поеха от Голямоконарско шосе към Брезовско шосе. Извънгабаритните машини се движеха съвсем бавно, съпроводени от полицейски кордон. Близо час им беше необходим за да изминат 4 км. от Биомашиностроене до прелеза на Карловско шосе. Там обаче удариха на камък – наложи се да спрат на прелеза. Причината е, че са високи и при преминаване под жиците може да се образува волтова дъга. „Чакаме да дойде екип на жп-то, за да ги изключи напрежението по тях.

Те пък от своя страна се съобразяват с разписанията на движещите се влакове, така че при предприемане на операцията всяка железница да е спряла на гарата“, обясни Венцислав Димитров, който е ръководител на преноса на товара. След 40- минутно чакане тировете поеха  по своя път към Русе, а полицейски патрул отцепи движението, за да преминат. До дунавския град те ще се придвижват 5 дена.

По-сериозна беше драмата за служителите на складове и фирми по ул. Георги Бенев, която още от 6:30 сутринта бе отцепена от патрул. Наблюдателни пловдивчани забелязаха тринога до патрулката и веднага заподозряха, че униформените снимат за скорост. Това обаче беше камерата на marica.bg.

Нашенците, които искаха да стигнат до работното си място бяха принудени да правят обратен завой на Брезовско шосе и да паркират далеч от службата. Това доведе до скупчване на коли, които чакат шофьорът, който е предприел маневрата, да се включи отново в движението. Сред пловдивчани не липсваха и мераклии да се сдърпат с органите на реда. По-мързеливите пък прекосяваха зелената площ с автомобилите си, за да се доберат до складовете.

Логистичната част по превоза на товара е отнела месец, а за преноса му отговарят 20 души, сред които четирима гръцки шофьори и полицейски ескорт. Товарът пътува за Русе, където ще бъде натоварен на кораби. Крайната дестинация е Белгия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?