Тежки времена за "Челси" - Абрамович влиза в черен списък

Челси може да се окаже в много трудно положение заради очаквани санкции на британските власти срещу собственика на клуба Роман Абрамович. Бившият губернатор на Чукотка може да се окаже в списък с руски бизнесмени, върху които предстои да бъдат наложени санкции, пише авторитетният в. „Таймс“. Изданието се позовава на източници от обкръжетието на британския премиер Тереза Мей.

Според информацията, специални мерки против Абрамович и други руски бизнесмени се намират в процес на разработка. През януари тази година властите са получили право на достъп до информацията за произхода на богатството на чужденците, които притежават недвижими имоти и капиталия на територията на Острова.

Предполага се, че това е пореден удар срещу Русия заради натравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Британците обвиняват руската държава в престъплението срещу Скрипал и се стигна до сериозен скандал, довел до изтеглянето на дипломати на западните държави от Русия.

Както е известно, Роман Абрамович е собственик на Челси от 2003 година. През следващите 15 години той превърна тима от „Стамфорд Бридж“ в един големите отбори във Висшата лига и Европа. За този период „сините“ спечелиха пет шампионски титли, четири пъти взеха ФА Къп, три пъти Купата на Лигата и два пъти Къмюнити шилд, както и по един път Шампионската лига и Лига Европа. /Марица.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?