Тежката артилерия на ГЕРБ следва Здравко Димитров в листата

Само Костадин Язов от кандидатите за районни кметове се отказа от надпреварата за Общинския съвет

С пълна листа от 51 кандидати ще се бори за места в Общинския съвет  пловдивската организация на ГЕРБ. Толкова е и съставът на местния парламент, от чиито решения зависи как ще се управлява градът в следващите четири години.

Поименният списък на кандидатите за общински съветници в Пловдив беше одобрен от Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София. Неин председател е премиерът Бойко Борисов. Листата  е подредена според броя на номинациите, направени през юли в районните партийни структури, съобщиха от местната централа на ГЕРБ. 

В сегашния Общински съвет ГЕРБ има 18 свои представители от общо 51. По закон, за да се вземе решение, трябва да има минимум 26 гласа. 

Водач на листата е  кандидатът за кмет на Пловдив и областен управител Здравко Димитров. След него  в челната десетка е подредена тежката артилерия на партията в Пловдив - кандидатите за районни кметове и председатели на структурите по райони. В Топ 10 са Костадин Димитров (Тракия), Георги Стаменов (Централен), Димитър Колев (Западен) и шефът на Общинско предприятие "Чистота" Иван Стоянов, който е кандидат за кмет на "Източен". В листата, но на 30-о място, е включен и директорът на „Градини и паркове” Стоян Алексиев, който ще се бори за кметския пост в „Северен”.

На четвърто място в листата е утвърден  Георги Василев, който оглавява партийната дружина в „Южен”, съветник с два мандата зад гърба си, получил почти стопроцентово одобрение за номинацията сред съпартийците.   В първата  десетка е и неговият колега в местния парламент  и административен директор на ПФК „Локомотив” Атанас Узунов. 

Трима  бивши депутати ​- Стефан Дедев и проф. Димитър Шишков - попълват армията на кандидатите от  ГЕРБ за  управлението на града. Стефан Дедев, който беше народен представител в 41-во, 42-ро и 43-то Народно събрание, е на шесто място в листата. Проф. Димитър Шишков, участвал в 43-тото НС от Реформаторски блок, е на 35-о място.  Бившият депутат от ГЕРБ Костадин Язов не е в листата, но е  кандидат за кмет на "Южен",.

От „ветераните” съветници  за нов мандат  ще се състезават Ясен Михайлов, Вера Тоскова, собственикът на веригата „Рила” Иван Вичков, Емил Русинов, началникът на ЖП възел - Пловдив Гошо Къчков, Пенчо Малинов  и Александър Радев, който работи в „Жилфонд”.

Техните колеги Спартак Николов, Ани Лавчиева и Вихър Захов, които работят във ВиК ЕООД, не са включени в новата листата. Извън предизборната битка остава и Веселин Маневски, който по времето на мандата беше отстранен от ръководния пост на държавното предприятие НЕК - ВЕЦ. От надпреварата отпадат още проф. Даниела Дженева, бившият шеф на Областно пътно управление Петър Попов и шефката на групата на ГЕРБ в действащия Общински съвет Радослава Ташкова. 

 

Листата

 

1.Здравко Димитров

 

2. Костадин Димитров

 

3.Георги Стаменов

 

4. Георги Василев

 

5. Иван Стоянов

 

6. Стефан Дедев

 

7. Димитър Колев

 

8. Вера Тоскова

 

9. Иглика Казанджиева

 

10.  Атанас Узунов

 

11. Златин Велев

 

12. Лариса Кътова

 

13. Ясен Михайлов

 

14.  Йордан Илиев  

 

15. Петър Ганев

 

16.  Георги Юруков

 

17.  Христина Кашилска  

 

18. Станислава Лулчева

 

19. Ангел Славов

 

20.  Иван Вичков

 

21.  Фиданка Кацарева

 

22.  Анета Господинова

 

23. Емил Русинов

 

24.  Александър Държиков  

 

25. Нонка Симеонова

 

26.  Гошо Къчков

 

27. Александър Радев

 

28. Стефан Султанов  

 

29. Атанас Кунчев

 

30.  Стоян Алексиев  

 

31.Тодор Тодоров

 

 32.  Петър Зехтински

 

33. Арх. Валентин Маринов

 

34. Ивайло Михайлов Трифонов

 

35. Димитър Шишков

 

36.  Атанас Чилингиров

 

37. Деница Чингарова  

 

38. Валентин Василев

 

39.  Пенчо Малинов

 

40.  Никола Папазов

 

41. Николай Чунчуков

 

42. Тони Каменова

 

43.  Красимир Тодоров

 

44. Чавдар Митовски

 

45.  Костадин Янев  

 

46. Александър Янакиев

 

47.  Мирослав Тенев

 

48.Ели Дачева - Гатева

 

49. Спас Шуманов

 

50.  Мария Ненчева

 

51. Божидар Лилов

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?