Подай сигнал

Темида почва командоса, убил полицай

Ангел Желязков продължава да е част от пловдивската бригада "Специални сили", а колегите му го подкрепят

Пловдив

от Ангелина Димитрова 1190 прегледа 0

Ангел Желязков (вдясно) с адвоката си Красимир Елдъров в съдебната зала.

Следващата седмица стартира делото срещу командоса от пловдивската 68-а бригада "Специални сили" Ангел Желязков, обвинен в предумишленото убийство на полицая Добромир Лазаров. На 20 май м.г. 33-годишният младши сержант намушка с нож в сърцето служителя на реда от РУ - Сопот заради красивата дознателка Люба Алексова.

Военният съд под тепетата го остави в ареста, но при обжалването на наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража" Военно-апелативният съд в София освободи Желязков с подписка. Мотивите бяха, че той има добра служебна характеристика, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление и съдейства изцяло на разследващите.

Ангел Желязков е действал при условията на неизбежна самоотбрана, категоричен е защитникът му адвокат Красимир Елдъров.

Въпреки обвинението в предумишлено убийство Желязков продължава да е част от пловдивската военна бригада, а колегите му го подкрепят, убедени, че е действал при неизбежна самоотбрана. Ангел Желязков е отличен парашутист, участвал в редица опасни мисии.

Очаква се на първото заседание в пловдивския Военен съд следващата седмица повереникът на роднините на убития полицай да предяви граждански иск към Ангел Желязков за причинени неимуществени вреди. Съдия по делото е полк. Румен Катрев.

Темида почва командоса, убил полицай

Коментари