Следвайте ни

Запецналата машина за гласуване в Кючук Париж объркала датата на вота

Три устройства в Пловдив излязоха от строя

viber icon

С вчерашна дата  започна изборният ден 58-ма секция в ОУ „Димитър Талев“ в район „Южен“. От комисията веднага извикаха техника, който в продължение на няколко минути се мъчи да поправи грешката, но не успя. Опашка се нареди пред вратата на секцията. Най-малко десетина души бързаха сутринта да гласуват, защото едни планираха да пътуват, други отиваха на работа, трети използваха по-хладното време. 

Шефката на комисията се опитваше да убеди избирателите, че машината ще бъде пусната, но чашата на търпението преля. „Дайте хартиените бюлетини! Къде са? Защо ни държите отвън?“, атакува висока на ръст жена. „Само ЦИК разрешава да се гласува с бюлетини“, възпитано обясни шефката на СИК. „Защо ли измислиха тази глупост – само да създадат проблеми за хората“, не се кротваше жената. 

От секционната комисия изчакаха десетина минути да поправят гафа чрез кол център на СИК, но удариха на камък. 

Общо три машини в Пловдив не работят заради проблем със софтуер.  Освен 58-а секция, още в 67-ма в „Южен“ и една в Професионалната гимназия по автотранспорт. „Отиваме на проверка. Ще съставим протокол, за да го изпратим в ЦИК“, каза говорителят на 16-та РИК Гергана Николова. 

В 8 часа техниците на "Сиела"  успяха да отстранят повредата в трите секции, увери говорителят на 16. РИК-Пловдив.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

eto vi madhini

eto vi madhini

11.07.2021 | 09:20

дано и мозъка ви да машинист лумпени население дето сте тъъпи ама тъъпи овце

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?