Следвайте ни

За изборите: Болните от ​COVID-19 поръчват урна за вкъщи от 24 до 31 март

viber icon

Районни избирателни комисии ще организират мобилни секции за гласуване по домовете на хората, заразени с коронавирус, които желаят да дадат своя вот на 4 април.  Секциите ще бъдат самостоятелни,  само за рисковите групи. Отделно ще бъдат сформирани подвижни секции за хора с по-тежки увреждания, обясниха  председателите на  16-а и 17-а РИК Илиан Иванов и Дарина Тодорова.

Карантинираните ще подават заявления за доставка на урна вкъщи от 24 до 31 март. Най-малко трима членове ще участват в една комисия, оборудвани  с маски, ръкавици и  предпазни облекла, които ще им се предоставят.  Успоредно с това върви и ваксинирането на вече назначените членове на общо близо 1000 секционни комисии в Пловдив и областта.  Под тепетата от общо 4000 участници в СИК ваксина са поискали малко над хиляда. В 17-те общини в областта имунизацията се провежда по места и доста от членовете на СИК вече са получили и втора игла.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?