Следвайте ни

За Дани Каназирева няма нерешими проблеми

viber icon

Амбициозна, целеустремена, заредена с неизчерпаема енергия, способна да работи денонощно, отзивчива на всеки зов за помощ и съдействие - такава познават Дани Каназирева хората, които работят с нея. Тези качества, оценени от лидера на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, са определили неговия избор. През ноември 2019 г. министър-председателят назначи Каназирева за управител на Пловдивска област, а година и половина по-късно я предложи и за водач на  кандидатдепутатската листа на ГЕРБ-СДС в 17-и МИР, въпреки че не е член на партията.

 „Искам  да бъда полезна за  Пловдив и региона!

 Поемам отговорността с ясното съзнание, че тя е огромна - това е основният мотив на юристката, създала уникален модел на политическата формация „Съюз за Пловдив“ и неведнъж  атакувала управляващите за погрешни решения, да приеме поканата да участва в изпълнителната власт, а след това и в предизборната кампания на ГЕРБ.

Дани Каназирева, успяла покрай адвокатурата и работата в Общинския съвет да защити докторска дисертация по конституционно право в Европейския съюз,  започна  управлението на Пловдивска област със замах и на бързи обороти.  Остана вярна на принципите си, от които се ръководи, откакто е в политиката -публичност и прозрачност, диалогичност  в отношенията с държавните и общинските институции, тясна връзка с граждани, които  не спират да я търсят дори и в почивните дни.

За Каназирева няма дума „Не може“, защото е убедена, че за всеки проблем се намира решение, стига да  се отнесеш отговорно, да имаш зад гърба си силен екип и подкрепа на институциите.

Каназирева проверява как се изпълнява всеки ремонт на пътищата в Пловдивска област

Дори и опонентите й признават, че

такъв енергичен областен управител досега в Пловдив не е имало.

На Каназирева  <210> се падна да ръководи областта в много тежък период - със замърсяване на водоеми и въздуха, сложни  процедури по пътната инфраструктура и най-трудното не само за България, но и за целия свят -преодоляване на кризата с пандемията. Тя доказа, че е един от можещите и способни млади хора, които имат кураж и знаят как да преодоляват препятствията.

Каназирева застана начело на Областния оперативен щаб и  сформира екип от опитни професионалисти, поддържайки постоянни контакти със здравните заведения, кметовете на 18-те общини, с Националния щаб, държавните институции, включително с Министерството на здравеопазването и МВР. В резултат Пловдивският регион

изпревари  много други области в страната с перфектната  организация

и преструктуриране на цели стационарни отделения  за лечение на  пациенти със симптоми на Covid-19. Пловдив беше единственият  град, в който частните болници  веднага се включиха в борбата с коронавируса редом с държавните и общинските, и първият град, където се създаде ковид болница. Всичко това стана възможно с цената на огромно напрежение, безсънни нощи и всекидневна работа, споделя Каназирева, благодарна за неуморния труд  и професионализма на екипа и  на медиците от  Пловдив и региона.   

Успоредно с  мерките за справяне с COVID  кризата Каназирева се стреми да реши всеки проблем, поставен пред областната управа от граждани и бизнеса, с убеждението, че управлението трябва да гарантира на хората стабилност и усещането за институционална подкрепа. 

След  безкомпромисната й намеса беше премахнато незаконното депо за отпадъци  край Ягодово, което 10 години тормозеше жителите на селото.  Подаде ръка на хората от Труд, които протестираха срещу замърсяване на въздуха от биоцентралата, и не отстъпи, докато тя не беше затворена.

Застана плътно до инициативния комитет на Белащица

и настоя да бъде спряна дейността  в кариерите. Проведе многобройни срещи на всички нива за вода в Брестовица и задейства институциите за нов водоизточник. По нейно настояване в Пловдивска област вече има карта на населените места с проблеми с водоснабдяване, за да може последователно да се работи за решаването им. Пое твърд ангажимент за проекта за водоснабдяване на Пловдив и региона от каскада „Доспат - Въча“ и се противопостави  срещу  завишената цена, връщайки го за корекции.

В региона през последните годни са започнати  проекти за ремонт, рехабилитация и строителство на над 200 км  пътища.  В изключително къси срокове

екипът на Дани Каназирева успя да завърши отчуждаването  на частни имоти,

които попадаха в регулацията на локалните платна на пътя Пловдив -Асеновград,  чийто строеж ще бъде завършен до края на май. Ремонтирани са трасетата от  Пловдив  до Пазарджик и към Хисаря. Приключва ремонтът Раковски - Брезово и на близо 32 км трасе Югово - Лъки. Стартират  строителните работи на пътя Асеновград - Кърджали, а също така в участъка  Асеновград - Садово и Асеновград - Първомай.

Каназирева 

подкрепи инициативния комитет за пътя до  Бойково и Лилково 

и не се успокои, докато не видя, че ремонтът се извършва. От Министерския съвет издейства средства за  подпорна стена на пътя Девин - Кричим.  

Задействани са процедурите по  проектиране на разширението на околовръстното шосе на Пловдив  от Асеновградско до Пазарджишко шосе, където  в момента се  прави ремонт. След  многото процедури, част от които бяха  подготвени  в областната администрация,  в Агенция „Пътна инфраструктура“  се  провежда търг за избор на изпълнител на Югоизточен обход, за да се улесни трафикът между надлез „Скобелева майка“ и Асеновградско шосе. Външният ринг на Пловдив е един от основните приоритети в следващите години, категорична е Каназирева, която не спря да работи нито за един ден, дори и по време на годишния си отпуск.

Такава - неуморна, открита, диалогична и винаги готова да помогне на хората, Каназирева ще си остане и след парламентарните избори, независимо дали ще представлява Пловдивска област като депутат, или ще работи за региона в изпълнителната  власт.

 

Дани Каназирева:

Понякога сме изправени пред неочаквани ситуации и трябва да се действа бързо, но винаги с мисъл за живота и здравето на хората

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-СДС от гражданската квота за област Пловдив Дани Каназирева, областният координатор Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители Димитър Янев, Владимир Пильов, Запрян Янков, Теодора Вълканска, Айше Мечкарска и Кристина Атанасова посетиха Кричим и се срещнаха с жители на общината. Пред тях Мараджиев представи водача и кандидатите за народни представители, като подчерта, че всички те са добре образовани професионалисти, които ще се отстояват в парламента интересите на жителите на област Пловдив. „В Кричим бяха решени важни проблеми от страна на пътната и водната инфраструктура, които са от значение както за живеещите в нея, така и за бизнеса и туризма“, коментира водачът на листата Дани Каназирева. Тя посочи, че бе извършен ремонт на пътя Пловдив - Кричим със средства по ОП "Региони в растеж 2014-2020", като изцяло са реновирани 15 км от изхода на Кричим до яз. „Въча", които бяха в много лошо състояние.

Стойността на проекта е над 23 милиона лева. Каназирева подчерта, че в отсечката са ремонтирани 4 големи мостови съоръжения и тунелът „Кричим", с дължина 130 м. Тунел „Кричим" е изграден през 1963 г., като от тогава до сега не е ремонтиран. Във въпросния участък са работили и алпинисти при обрушването на един от най-опасните участъци, в който от няколко десетилетия има постоянно свличане на скална и земна маса. По думите <210>, пътят е важен за бизнеса и за туризма и е единствената връзка с Девин и област Смолян. Дани Каназирева уточни, че в началото на февруари тази година е започнало укрепването на срутената подпорна стена по пътя Кричим - Девин.

Засегнатият участък след инцидента е около 100 метра, но ремонтите дейности ще обхванат и прилежащите още над 250 метра. Тя припомни, че на последното си заседание Министерският съвет отпусна средства за спешния ремонт - 3,4 милиона лева. „Понякога сме изправени пред неочаквани ситуации и трябва да се действа бързо, особено когато се отнася до живота и здравето на населението, коментира Каназирева. През лятото на миналата година по сигнали на граждани и след проведена среща с тях в качеството си на областен управител Каназирева направи предложение как да се реши проблемът със спрения напоителен канал „Света Марина“ в Кричим. Тогава хората настояваха да бъде пуснат, за да могат да напояват личните си стопанства. Не на последно място бе решен проблемът с безводието на р. Въча. По предложение на Каназирева беше монтирана измервателна станция на река Въча, която да осигурява в реално време публичен достъп и информация за количеството вода в коритото. Апаратурата е осигурена въз основа на договор за техническа помощ между НЕК ЕАД, предприятие ВЕЦ и НИМХ, като целта е осигуряване ежечасно на обществен достъп до реалното водно количество.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (54)

jjj

jjj

31.03.2021 | 18:44

Валя, Валя !! - кой ти плати да напишеш тази статия? - и ти ли се продад? Това Данито била много кадърно, бе!! Едно време една свилрка не можеше да направи като хората - сега като мина към ГЕРБ - много се изучи!!Браво!!

Отговори
2 0
ПЕНЧО

ПЕНЧО

27.03.2021 | 17:11

С този материал МАРИЦА заседна като контейнеровоз в Суецкия канал. Смешни и жалки мисирки!

Отговори
5 0
Имате ли уважение към нас?

Имате ли уважение към нас?

27.03.2021 | 17:01

Тази статия подрани-трябваше да излезе на 1-и април! С такива платени статии-стоя пред огледалото и си викам-абе вече толкова тъ-пи ли ни взимат ,толкова ли сме изпро-стряли,че пишат такива диво-тии? Тия вестникарчета,особено тая гну-сната Йеремиева,нямат никакво уважение към нас,читателите им,към тия дето си купуваме вестника им.Е, какво остава- ами-просто като не ни уважавате и пишете тъпот-ии-няма да ви купуваме стенвестника!Пишете си подобни оди,само че няма вече кой да ви чете просто-тиите!!!

Отговори
9 0
много е "ефективна"

много е "ефективна"

27.03.2021 | 15:16

Нямало нерешими проблеми, но нищо не направи по никой от проблемите на града...

Отговори
7 0
Всяка бюлетина с преференция и здравка отпада

Всяка бюлетина с преференция и здравка отпада

31.03.2021 | 23:18

Затова бюлетина номер 28, но с преференции, така Здравка отпада

Отговори
3 0
Марица докога?

Марица докога?

27.03.2021 | 14:24

Докога ще ни я натрапвате тая ??????? Е няма да гласуваме за нея.Една чанта с пари ли ви изръси.Тя ги има от далаверите с Тотев и Зико.

Отговори
27 0
Читател

Читател

26.03.2021 | 07:29

От всичко писано дотук за тази невзрачна особа стигам до извода че ни налагат новия морал.

Отговори
20 0
Питам

Питам

26.03.2021 | 07:25

Еремиева с такива долнопробни селянки мислиш да си градиш авторитета на журналист

Отговори
20 0
народен змиеунищожител

народен змиеунищожител

25.03.2021 | 21:51

На змията главата първо се смачква. После се отрязва главата и опашката.След това се одира кожата.И после става идеална за ядене.Народът много обича в един момент да ги наказва и хапва,когато станат прекалено нагли и агресивни.

Отговори
14 0
Още една партийка в небитието

Още една партийка в небитието

25.03.2021 | 16:13

Вече от ГЕРБ или от Съюз за Пловдив ли си? Десет години лъжеше хората , а в същото време с маминия заедно правихте далаверите.Колко змийски кожи смени.Пепелянка.

Отговори
17 0
Схемата Каназирева

Схемата Каназирева

24.03.2021 | 23:03

„Схемата на г-жа Каназирева се оказа по-проста, но пък за сметка на това ефектива. Те засичат в началото на изборния ден секциите, в които агенциите правят екзит пол, и пускат хора, които нямат право да гласуват в тези секции, но пък влизат в тях. След което те обясняват пред секционната комисия, че са объркали мястото си за гласуване и на излизане от секцията представят себе си като вече гласували и могат да попълнят анкетна карта за екзит пол. Социологическите агенции по решение на ЦИК трябва да са на три метра извън секцията и съответно нямат видимост какво се случва в нея. Заради това нашите екипи няма как да знаят дали определеният човек е гласувал или не е. Така по наши изчисления с помощта на не повече от 40-50 души в целия изборен ден този логистичен екип на Дани Каназирева успява да направи социологическа манипулация и да доведе до разлика от 7-8% между екзит пола на всички агенции и крайния изборен резултат. Не съм сигурен доколко г-жа Каназирева е спечелила от това, но според мен всяка постъпка, която цели определена манипулация, рано или късно се връща като бумеранг към нейния източник“, каза Димитър Ганев пред „Капитал“.

Отговори
20 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?