Юристът на фалиралото ЦСКА оглави правната комисия

Депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев ще е председател на парламентарната правна комисия. А проф. Александър Симидчиев тази на здравеопазването. Това решиха депутатите днес.

Василев, родом от Плевен, стана известен като юрист на ЦСКА, в Борисовата градина го докара още Александър Томов. Той работи почти до фалита на футболния клуб.

После започна частен бизнес, като се води мениджър на няколко футболисти, сред които националът Спас Делев. На снимката Руди е с бившите национали Ивелин Попов и Иван Иванов - Русия. Василев беше главен застъпник на Любо Пенев при неуспешната кандидатура на легендата за шеф на БФС.

В правната комисия като членове ще влязат - Анна Александрова, Дани Каназирева, Радомир Чолаков, Николина Ангелкова и Александър Николов от ГЕРБ-СДС, Радостин Василев, Иво Атанасов, Златомира Мострова и Ива Митева от ИТН, Крум Зарков, Филип Попов и Тодор Байчев от БСП, Хамид Хамид и Цветан Енчев от ДПС, Атанас Славов и Надежда Йорданова от "Демократична България", и Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън".

В състава на здравната комисия ще влязат - Григор Горчев, Даниела Дариткова, Лъчезар Иванов, Алисе Муртезова и Александър Александров от ГЕРБ-СДС, Силви Кирилов, Андрей Чорбанов, Деляна Пешева и Александър Тодоров от ИТН, Георги Михайлов, Георги Гьоков, Илиян Йончев от БСП, Джевдет Чакъров и Хасан Адемов от ДПС, проф. Александър Симидчиев и  Катя Панева от "Демократична България", и Валентина Василева от "Изправи се! Мутри вън".

Григор Горчев бе издигнат за шеф от ГЕРБ-СДС, но той събра едва 71 гласа "за", а 145 се въздържаха. За Симидчиев пък гласуваха 139 "за", а един се въздържа.

Георги Ганев пък ще е шеф на Комисията по бюджет и финанси, решиха депутатите със 122 гласа "за" и 104 "въздържал се".

В комисията ще влязат - Димитър Главчев, Делян Добрев, Красен Кръстев, Ирена Димова и Румен Христов от ГЕРБ-СДС, Кирил Семонов, Живка Железова, Светослав Георгиев и Пламен Данаилов от ИТН, от БСП - Румен Гечев, Пламен Милев и Богдан Боцев, от ДПС - Йордан Цонев и Сергей Кичиков, ДБ - Ганев и Мартин Димитров, а от "Изправи се! Мутри вън" - Мария Капон.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Митко

Митко

16.04.2021 | 20:53

Марица ще я кара така, щото е взеле едни 10 000 за месезц април. От 1 май ще се извърти на 180 гладуса когато новите и платят.

Отговори
3 2
Българин

Българин

16.04.2021 | 19:20

За пръв път победените да завземат всички постове така арогантно ,без баланс, нищо не ще се постигне. Не очаквах такава бруталност от "новите политици"

Отговори
8 5
Oshte edin

Oshte edin

16.04.2021 | 18:58

Sasho Tomova go dovel. Aha qsen komunist v Ima narod ama ima komunisti mnogo za mahane

Отговори
5 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?