Следвайте ни

ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ се обединиха за изборите на 11 юли

viber icon

ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ подписаха днес предизборно споразумение за патриотична коалиция. Тя носи името "Българските патриоти".

Без лидерите в листите новата формация дава заявка за продължаване на твърдата политика в защита на националните интереси.

Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни; повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и националноотговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм; въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др.

Ето и 10-те принципа, изведени като приоритети:

1. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И ЕДИНСТВО, прекратяване на междуинституционалните войни и езика на омразата, за да се гарантира държавността в името на гражданите и на националните интереси. Осигуряване на пълна прозрачност в работата на институциите. Фокусиране върху неотложните приоритети на обществото.

2. Повишаване на доходите на българските граждани. Справедливо преизчисляване на всички пенсии и осигуряване на достойни старини на българските пенсионери. Подкрепа на бизнеса в България. Мерки срещу произвола на монополите и картелите. Приемане на Закон за частния фалит. Защита на българския интерес при концесиониране  на природните богатства.

 3.Демографската катастрофа е най – голямата заплаха пред България. За преодоляване на демографската катастрофа са необходими бързи, комплексни и адекватни мерки. Подкрепа на грамотната раждаемост, активни просемейни политики и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина.

4. Недопускане на ДПС и други антиконституционни етнически партии в управлението на България. Гарантиране на националната сигурност.

5. Независима национално отговорна външна политика, отстояваща само и единствено интересите на България. Противопоставяне на неоосманизма, нелегалната миграция и опитите на Брюксел да налага чужди на българския народ идеологии. Защита и подкрепа на българските общности зад граница. Твърдо отстояване на историческите български интереси в РС Македония.

6. Защита на традиционното българско семейство и семейни ценности. Съгласно Конституцията семейството е съюз между мъж и жена. Недопускане на еднополовите бракове и джендър идеологията в страната ни.

7. Прекратяване на социалния паразитизъм. Премахване на привилегиите за маргиналните цигански общности и незаконни гета, които стават генератори на престъпления, детска раждаемост, контролиран вот. Всички български граждани имат еднакви права и задължения. Толерирането на едни за сметка на други е недопустимо. Неграмотните лица, неизпълнили конституционното си задължение за образование до 16-годишна възраст, да нямат право да гласуват.

8. Повече власт при хората: въвеждане на регионално самоуправление и разширяване на правомощията на общините; финансиране на малките общини и гарантиране на спазването на принципите на независимост на институциите и разделението на властите. Облекчаване процедурата за провеждане на национални референдуми по важни за нацията въпроси.

9. Нулева толерантност към корупцията на всички нива и към назначаването на отговорни постове на кадри с недостатъчна или неподходяща за поста квалификация.

10. Готови сме да започнем дебата за нов Обществен договор, за създаване на механизъм за повишаване на личната отговорност на политическите лица, както и за отстраняване на функционалните неуредици при държавното управление.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (29)

Обогатените "патрЕоти"

Обогатените "патрЕоти"

21.05.2021 | 00:10

Събраха се!

Отговори
7 1
Що бе

Що бе

20.05.2021 | 19:20

Що отсвирихте оня болния иди-от бе,Сидеров? Верно,Глафчу,шкембе войвода, валерката, павката шопов са цвета на нацията,ама сидеров ще ви липсва ...

Отговори
9 0
Белая Златинка

Белая Златинка

21.05.2021 | 07:46

Прекалено не го слуша главата, ше вземе да направи некоя изцепка пак...отиде ни рейтинга!

Отговори
3 0
ЧАО

ЧАО

20.05.2021 | 18:44

Чао на притурката ВМРО на ГЕРБ. Нямате място в парламента.

Отговори
17 4
Иванов

Иванов

20.05.2021 | 18:36

Успех на коалицията! Влизането ви е сигурно!С вас сме!

Отговори
5 23
Млад ездач

Млад ездач

20.05.2021 | 19:59

Шкембето Прасимир Карапаспортов, Балевски и Магарешки - ОСЪДЕН ЕФЕКТИВНО на 4 години затвор - " патриоти"?? Ха ха ха Хи хи хи!!

Отговори
12 0
Млад ездач

Млад ездач

20.05.2021 | 20:00

Айде бегай бе тикво!!

Отговори
9 0
11g

11g

20.05.2021 | 18:35

Dav komen pederadk 11g mor areeeeeeeee3

Отговори
0 4
Комплект боклуци

Комплект боклуци

20.05.2021 | 17:45

Безпринципни боклуци , измет

Отговори
27 3
“Българските мафиоти”

“Българските мафиоти”

20.05.2021 | 17:39

Всичко друго, но не и патриоти, те са сателитна партия на гербаджанаците. Искат да изместят последната партия в парламента Мутри вън, за да се коалират със своите. По добре да не си го пожелават, че протестите ще продължат до тяхното заличаване.

Отговори
24 4
ДРЪВЦЕТО...

ДРЪВЦЕТО...

20.05.2021 | 16:53

ТЕЗИ ШЕБЕЦИ НЕ ГИ ЛИ ОБЯВИХА ИЗВЪН ЗАКОНА... СПЕШНО ДА СИ ИЗЛЕЖАТ ПРИСЪДИТЕ...ВЛЕЗЛИ В СИЛА... УМРЕХА ПРАВИ НА ПОСТА С МЕРАК ЗА ПАРЛАМЕНТА ..... МОМЧЕТА ГЛЕДАТЕ ЛИ КАКВО ПРАВИ РАШКООВ??!! СЪН НЕ ВИ ФАТА ВЕКЕ....КЕ ГО ЯДЕТЕ ДРЪВЦЕТО.....

Отговори
27 5
Българин

Българин

20.05.2021 | 16:50

Всеки български избирател уважаващ себе си никога не би гласувал за тези боклуци. Смятам, че българите сме доста интелигентни и разумни да си повтаряме грешките.

Отговори
35 5
Батко

Батко

20.05.2021 | 16:43

Тия селски тарикати нямат място в парламента. Та те живеят още под османско владичество, като манталитет не са мърдали оттам.

Отговори
36 6
ofe4

ofe4

20.05.2021 | 19:05

Еничар, казва се турско робство.....владичество е само в промития ти мозък!

Отговори
5 7
Батко

Батко

21.05.2021 | 08:20

Вземи се образовай малко, първолак!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?