Следвайте ни

Вижте къщата и жената на арестувания дилър на гласове в Смолян СНИМКИ

viber icon

32-годишен мъж от Смолян е задържан във връзка с търговия с гласове. Той е арестуван при акция в квартал Каптажа. "При проверка у него е открит лист имена на хора. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите", каза на брифинг днес окръжния прокурор Недко Симов. Той заяви, че ще се приложи 72-часова мярка, а след това ще се настоява за постоянното му задържане.

Къщата на задържания

"Арестът е извършен след сигнал, че мъжът предлага около 100 гласа срещу заплащане, за да подкрепят дадена партия", обясни директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов. Прокуратурата и полицията отказват да назоват името на дилъра и съответната партия.

32-годишният мъж е от ромската махала в Смолян. Сигналът за предлагането на гласове е подал Анастас Караджов – водач на листата „Българско лято” в Смолянска област. Като водач на листата задържаният дилър му предложил да осигури съответните гласове срещу определена сума пари. Сигналът е подаден на 5 юли в късния следобед и веднага е стартирана специализирана полицейска операция, като е установено, че дилърът се свързва с роднини и приятели и обсъжда изборната продажба в социалните мрежи. На следващия ден по обяд е задържан, докато се пазари за цената на гласовете. 

Съпругата и сестрата на задържаният категорично отричат Сандо да е организирал продажбата на гласове

"Мярката за неотклонение искаме да е постоянна, тъй като се касае за тежко умишлено престъплениe, и има реална опасност да извърши друго престъпление. Предстои да бъдат разпитани още свидетели, използвани са всички възможности да бъдат осигурени свидетели и те да бъдат разпитани. Съвместната ни работа с полицията дава съответния ефективен резултат. Призовавам всички граждани да подават сигнали", каза Симов.
На въпрос от медиите дали дилърът не е най-ниското стъпало в мрежата и зад него не се крият други, от прокуратурата заявиха: "Ще бъдат разпитани всички хора, чиито имена са в списъците. Работи се по всички версии, тече пълно разследване за разкриване на цялата обективна истина". 
За изборите на 11 юли това е първото образувано досъдебно производство за нарушения в Окръжна прокуратура - Смолян. 

 
Задържаният е 32-годишният Сандо, който има три деца. Той е с чисто криминално досие. Според роднините му, той е подведен от политик и е набеден, а не е инициатор на организирането на продажбата.

 

 

 
 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иво

Иво

07.07.2021 | 13:45

А някой няма ли да се поинтересува откъде мангалът има пари за такава къща? Или ще му наложим глоба от 120 лв. защото е с чисто съдебно минало и е безработен!?

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?