Следвайте ни

Веселина Александрова, ДБ: Няма ограничения за гласуване с изтекла лична карта

viber icon

Кандидатът за народен представител от Демократична България и общински съветник от Пловдив Веселина Александрова изрази опасения, че статия във вестник „Марица“ и сайта marica.bg може да откаже стотици избиратели с изтекъл срок на личната карта да гласуват тази неделя.

„В статията се казва, че ако личната ви карта е „изтекла“, то има две условия, за да може да гласувате. Вече много хора са видели или само заглавието, или първия абзац от статията и са се отказали да ходят насам-натам за удостоверения и прочее и просто са се отказали да гласуват. Истината е, че НЯМА ограничения и НЯМА условия за гласуване с лична карта с изтекъл срок. Законът за мерките и действията по време на извънредното положение изрично предвижда, че при избори през 2021 г. избирателите могат безусловно да гласуват с лична карта с изтекъл срок.

Условията, посочени в статията касаят само и единствено случаите на изгубена, открадната, повредена, унищожена или в процес на издаване лична карта.

Надявам се, че вестник „Марица“ не подвежда умишлено избирателите, за да се намали още повече и без това очакваната ниска избирателна активност, която ползва само досега управляващите.

Целта на тази ми публикация е да достигне поне до някаква част от прочелите статията и те да не се отказват – и с „изтекла“ лична карта може да се явите пред секционната комисия и не могат да ви върнат“, написа Веселина Александрова.

   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?