Следвайте ни

Вежди Рашидов дари три кашона с любими книги на библиотеката

viber icon

Кандидат-депутатът от ГЕРБ за Пловдив Вежди Рашидов подари три кашона с книги от личната си библиотека на НБ „Иван Вазов“. Сред тях има прекрасни издания на любими български автори като Антон Дончев, Любомир Левчев, Кеворк Кеворкян, Дончо Цончев и други.

Има и творби на класици като Захари Стоянов, Иван Вазов, Гьоте.

Скулпторът подари и всички луксозни издания, посветени на неговото творчество, издавани през годините.

Повечето книги на български автори са с лични посвещения.

„Роден съм в Димитровград, костите на близките ми са в Кърджали, но Пловдив е моят град и понеже много го хваля, често имам проблеми с Йорданка Фандъкова. Част от най-прекрасните години в живота ми са минали тук с Катя Паскалева, Слона, Митьо Киров“, каза Вежди Рашидов.

При предаването на дарението присъстваха кметът Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметът по културата Пламен Панов и кандидат- депутатът Спас Гърневски.

Вежди Рашидов ще разгледа обновената сграда на Постоянната експозиция на Градската художествена галерия на ул. „Съборна“ в Стария град.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

учудване

учудване

02.04.2021 | 13:35

Любими книги не се подаряват с кашони на непознати . Прочел съм повече книги от този господин и го зная.

Отговори
5 1
Несериозно

Несериозно

02.04.2021 | 12:42

Рашидов дарил книги... Хайде стига. Прочел ли ги е? Толкова много хора даряват книги. Какво направи той за културата на Пловдив? Или за каквото и да е в Пловдив. Едно нещо да съобщи някой. Едно!

Отговори
9 1
Бивш  служител  от  ГУСВ.

Бивш служител от ГУСВ.

02.04.2021 | 19:26

Ако сте пловдивчанин разходете се до района на бившето под . на СВ на асеновградско шосе което сега е разделено на две. Там ще видите много неща които Вежди като войник направи. Много от паметниците там можеха да се преместят из целия град. Но умря генерал Иван Желев и няма кой. Е Гюро Михайлов не е правен от Жежди но и неговите са солидно направени.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?