Следвайте ни

Вдъхновени от нумерология и символика: Партиите с първа реакция след жребия за вота

viber icon

ЦИК изтегли жребий как под какъв номер ще се яви всяка партия в борбата за народна любов на изборите на 4 април.

След жребият, който за пръв път се проведе онлайн и на който присъстваха само членове на ЦИК и по един представител на партия и двама на коалиция, започнаха и първите коментари и реакции на цифрите:

„Надяваме се да сме номер едно в сърцата на хората“. Това заяви лаконично Юлиан Ангелов от ВМРО. Партията е под номер 1 в бюлетината за парламентарните избори през април.

Изявеният партиен член на ГЕРБ Георг Георгиев, който в момента е и част от кабинета, пък призна, че коалицията им със СДС не разчита на числа:

„ГЕРБ не е разчитала на номера, а на свършена работа и реални резултати. Може да вляза в работата на гадатели и пророци и да започна да опростявам числото 28: 2+8=10, 1+0=1. ГЕРБ е номер 1“, завърши той.

„29 е просто цифра. Българите ще решат какво ще се случи на изборите“, така коментира цифрата, която се падна на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ зам.-председателят й Тошко Йорданов на излизане от сградата на ЦИК.

БСП ще бъде под номер 4 в бюлетината, а цифрата бе коментирана от лидерът на организацията в София Калоян Паргов:

"Четворката като число означава „аз работя“, това е нейният девиз, така че в следващия месец БСП ще продължи да работи за промяна, както и досега", каза той.

„Четворката можем да свържем с трудности и препятствия, но накрая с успешен край, защото на 04.04, когато ще се проведат изборите, ще гласувате с 4 в интегралната бюлетина за промяната“, допълни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?